Rabarber blondie med marengs

Koldskålsis med citron

img_5609

Jeg elsker koldskål! Hvem gør ikke det? Og så elsker jeg is! Derfor tænkte jeg, at jeg ville blande disse to lækre desserter sammen og lave en koldskålsis. Let og syrlig af kærnemælken, sød og blød af fløden. Den er enkel og let at lave – nemmest hvis du har en ismaskine, ellers krævet det du har lidt tid til at røre i skålen i fryseren jævnligt til ismassen er frossen. Men hvem lader sig skræmme af dette, når der er en koldskålsis i sigte?? Ikke mig! Her får du opskriften på min lækre koldskålsis:

 

Ingredienser til koldskålsis:

(0,75 L is)

  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl fløde
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde til koldskålsis: 

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  2. I mellemtiden pisker du fløden til en meget let skum, mere flydende end fast.
  3. Bland disse to sammen til en homogen masse.
  4. Tilsæt herefter kærnemælken og citronsaft.
  5. Kør på ismaskine til fast / eller kom på bøtte og direkte på frys.
  6. Server med knuste kammerjunkere,

Velbekomme!

img_5610 img_5611 img_5612

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber blondie med marengs