Hjemmelavet hveder med grahamsmel

Grove kammerjunkere med lime

img_5574

Tiden er inde til koldskål! Og hvad er koldskål uden kammerjunkere? For mig hører det altså sammen. Jeg har derfor lavet nogle lækre kammerjunkere – dog i en lidt grovere version, men dette er ikke engang til at smage. De er lækre, smager af lime og kardemomme og er perfekt sprøde til koldskålen! Snyd dig ikke for at prøve dem. De tager ingen tid at mikse sammen, og i ovnen passer de sig selv.

 

Ingredienser:

(80-100 stk)

  • 150 g hvedemel
  • 90 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 90 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • Skal og saft fra 1/2 lime
  • 125 g smør ( koldt)
  • 1 æg

 

Fremgangsmåde:

  1. Miks alle tørre ting i en skål, og tilsæt herefter smør.
  2. smuldr det hele med fingrene, til du opnår en smuldrende masse.
  3. Tilsæt herefter limesaft og æg og ælt massen sammen til en klump.
  4. Sæt evt dejen på køl i 15 minutter imens ovnen bliver varm.
  5. Varm ovn til 175 grader varmluft.
  6. Form små kugler af dejen og sæt på bagepladen (mine var ca. 1,5 cm i diameter) – de vokser ca. Til dobbelt størrelse i ovnen.
  7. Bag kuglerne i ovnen i 12 til de får farve.
  8. Tag dem nu ud af ovnen, og halver alle kuglerne.
  9. Skru ovnen ned på 110 grader og bag i ca. 25-35 minutter. Kig til dem undervejs.
  10. Afkøl på en rist.
  11. Brug som topping på koldskål (men kan også nemt spises som små fine kiks).

Velbekomme!

img_5567 img_5568 img_5569 img_5575

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hveder med grahamsmel