Chokoladekage med frosting

Reklamelinks er markeret med *.

En af de kager jeg har fået mest i min barndom, er denne nemme chokoladekage. Den går under navnet “alice opskrift”, fordi en i familien gav min mor opskriften. Oprindeligt er den lette chokoladekage bagt i en springform, smurt med smør og drysset med rasp, hvilket giver en dejlig sprød side på chokoladekagen.

Denne kage er virkelig en nem chokoladekage, fordi den ikke tager mere end 5 minutter at blande sammen. Alle tørre ingredienser mikses, hvorefter de våde tilsættes lidt efter lidt. Efter 20-25 minutter bagning ved 175 grader alm luft er kagen færdig og skal afkøle inden frostingen kommes på.

Kagen kan med fordel laves dagen før, da den har godt af at sætte sig og blive dejlig saftig og luftig på samme tid. Inden kagen skal serveres kan frostingen kommes på. Kommes frostingen på i god tid, kan den opbevares på køl og tages ud ca. 20-30 minutter før den skal serveres, så frostingen bliver blød og lækker. Velbekomme!

Ingredienser til chokoladekage med frosting:

Antal: 9 stykker
Sværhedsgrad: let
Bagetid: 20-25 minutter
Redskaber: 20×20 firkantet form (Minder om DENNE*)

Chokoladekage:
  • 300 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk kakao
  • 2 æg
  • 150 g smeltet smør
  • 1,5 dl vand (lunken)
  • 100 g mælkechokolade (F.eks DENNE*)
  • Rasp til formen
Frosting:
  • 200 g blødt smør (stue temp)
  • 300 g flormelis
  • 3 spsk kakao
  • Krymmel til drys

Fremgangsmåde til chokoladekage med frosting:

Chokoladekagedej:
  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål
  2. Tilsæt æg og rør rundt med et hånd piskeris
  3. Tilsæt smeltet smør og bland med dejen
  4. Tilsæt til sidst vand til dejen, og rør let til dejen har samlet sig til en let flydende masse (undgå at piske for længe i dejen, det er ikke nødvendigt og kan medføre en tør kage)
  5. Tilsæt stykker af mælkechokolade
  6. Smør formen med smør og drys med rasp
  7. Hæld kagedej i formen (20×20)
  8. Bag ved 175 grader i 20-25 minutter
Frosting:
  1. Pisk smør til lyst og luftigt (skrab løbende siderne)
  2. Tilsæt herefter flormelis og pisk endnu mere
  3. Tilsæt kakao og pisk til alt er blandet med frostingen
Frosting af chokoladekagen:
  1. Befri chokoladekagen fra bagepapir og placer det på et fad
  2. Fordel frostingen jævnt på kagen med en palet
  3. Drys krymmel på kagen og server

Velbekomme!

Er du helt vild med chokoladekage, så vil du med sikkerhed også kunne lide denne lækre brownie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *