Bounty kage

Er du en af dem der også godt kan lide bountybarer? Hvis du er, er denne Bounty kage, chokoladekage med Bounty, helt sikker noget for dig. Den lækre Bounty kage er lavet på lækre chokoladebunde, som er delt og fyldt med bountyfyld og toppet med en lækker chokolademousse på mælkechokolade, som piskes op og sprøjtes på kagen.

Kagen laves ved at chokoladebundene bages og afkøles. Imens laves chokolademoussen, som enten sættes på køl og nedkøler, eller sættes på frys, så det går endnu hurtigere. Dernæst kan bounty fyldet laves og sættes til afkøling. Når alle tre elementer er helt afkølet, kan de samles til en tre-lags lagkage med skiftevis chokoladebunde, bountyfyld og mælke chokolademousse.

Bounty kagen kan nemt laves dagen før den skal serveres, da den har godt af at sætte sig lidt – både for bounty massen og moussen. Hvis du vil være i rigtig god tid, kan bundene også bages og fryses ned indtil de skal anvendes. Måske det her frister? Hvis ja, så er opskriften klar til dig her:

Ingredienser til bounty kage:

Antal personer: 10-12 personer
Sværhedsgrad: Let til mellem
Redskaber: Springform 20 cm, rund tyl, sprøjtepose

Chokoladebunde:
  • 135 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 40 g brun farin
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 5 spsk kakao
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 3 dl kærnemælk
  • 60 g mørk chokolade (70% Callebaut Chokolade)
  • 60 g Mælkechokolade (33 % Callebaut Chokolade)
Chokolademousse:
  • 3 husblas
  • 5 dl fløde
  • 250 g mælkechokolade (ca. 40%)
Bounty fyld:
  • 1 dåse kondenceret mælk
  • 150 g kokosmel
  • 1 tsk vaniljepasta

Fremgangsmåde til bounty kage:

Chokoladebunde:
  1. I en skål piskes sukker, brun farin og smør til en lys og luftig masse
  2. Tilsæt herefter et æg af gangen og pisk til en lys flydende masse
  3. Tilsæt kærnemælk og pisk det sammen med ingredienserne
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt disse kagedejen
  5. Tilsæt sidst to slags chokolade til dejen og vend knapperne rundt, så de er jævnt fordel i chokoladekagedejen
  6. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir og hæld dejen deri
  7. Chokoladebunden bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter – lige til den netop slipper kanterne på en nål
  8. Afkøl til chokoladebunden er helt afkølet, hvorefter bunden flækkes i 3 bunde, og chokoladefrosting piskes til samling af den lækre Bounty kage
Chokolademousse:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand
  2. Opvarm imens fløde i en gryde til lige under kogepunktet
  3. Kom chokolade i en skål
  4. Hæld den varme fløde hen over chokoladen og rør ingredienserne sammen
  5. Kom husblas i chokoladefløden og udblød det deri
  6. Kom film henover chokoladefløden og lad den afkøle til den er ca. 5 grader
Bounty masse:
  1. Kom kondenceret mælk, kokosmel og vaniljepasta i en gryde
  2. Varm det op til det har samlet sig
  3. Afkøl det hele inden det skal samles med bundene og mousse
Samling af Bounty kage:
  1. Del chokoladebunde i tre lige store bunde
  2. Placer den nederste bund på et ønsket fad
  3. Pisk chokolademoussen til en luftig mousse (ca. 1 min – undgå at den grynet ved at piske kort) og kom den på en sprøjtepose med en rund tyl
  4. Fordel halvdelen af Bounty massen i midten på chokoladebunde
  5. Sprøjt dutter af chokolademousse hele vejen rundt langs kagens side
  6. Kom næste bund på og gentag med resten af Bounty
  7. Kom den sidste bund på og sprøjt dutter af chokolademousse
  8. Pynt med Bounty bar stykker
  9. Lad kagen sætte sig på køl i 3-4 timer
  10. Server herefter (den kan nemt stå til dagen efter)

Velbekomme!

Hvis du er vild med Bounty fyld, kan det anbefales at du prøver disse lækre og sundere bounty chokolader HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *