Vi rammer snart tiden med massere af risengrød og det betyder oftest lidt rester af grød i køleskabet som skal bruges. Mit bedste foreslag er klatkager, hvis det selvfølgelig ikke bruges til ris’ala’’mande 😉 Disse lækre klatkager med vanilje, er ikke bare med vanilje, de er fyldt med massere god vaniljesmag fra en dejlig flydende vaniljepasta. Jeg køber oftest vaniljepasta, da den er meget nemmere og ikke mindst billigere en reelle vaniljestænger. Og vanilje skal der til i klatkager, hvis det er mig, der bestemmer.
Klatkager er for mig en hyggelig spise og noget der ikke kan laves for meget julen igennem. Hvis du har en mindre portion end opskriften lyder, laver du selfølgelig bare ud fra din grødmængde.
Jeg elsker at spise mine klatkager med enten flormelis og marmelade eller en god ahornsirup. Det er og bliver mine favoritter.
Opskriften skal prøves og nydes – ikke bare en gang, men mange gange hele julen! Og her er opskriften:
Ingredienser til klatkager med vanilje:
Antal: 12 stk klatkager
Sværhedsgrad: Nem
Redskaber: Skål, pande og paletkniv
Klatkager:
- 500 g kogt kold risengrød
- 5 æg
- 2 spsk sukker
- 2 tsk vaniljepasta
- 150 g hvedemel
Andet:
- Flormelis
- Marmelade
- Ahorns sirup
Fremgangsmåde til klatkager med vanilje:
Klatkager:
- Start med at komme den kolde, kogte risengrød i en skål
- Tilsæt æggene og vend det sammen Til en ens masse uden at ødelægge risene
- Tilsæt herefter sukker, vanilje og mel til grøden og rør det sammen til en ens og let flydende masse (Uden at piske risene ud)
- Lad klatkagedejen hvile i 10 minutter inden dejen steges til små klatkager
- Opvarm en pande med smør og steg små klatkager af dejen
- Server med flormelis og marmelade med det samme eller opvarm Klatkagerne i ovnen inden servering
Velbekomme!
Har du ikke en opskrift på risengrød, så skal du prøve denne her!