Hjemmelavet fudge med hindbær og mandler

fudge

Hjemmelavet fudge er en af de små snack jeg synes hører julen til. Det er en nem lille sød sag, som kan laves i starten af december og holde hele måneden ud – hvis altså de ikke bliver spist. SÅ endelig lav rigeligt af dem, så du har nok hele december. I denne opskrift er der tilsat henholdsvis frysetørret hindbær og hakkede mandler. To forskellige men skønne oplevelser. Faktisk kan du tilsætte lige de smage, nødder, tørret frugter som du ønsker, da det blot er at tilsætte den mængde du finder passende. Hvis du ønsker færre nødder, gør du bare dette – eller flere.

Det vigtige ved en hjemmelavet fudge er at den ikke begynder at krystalisere – f.eks. ved at blive kogt for længe. Blive kogt i en beskidt gryde eller lign, da dette kan få massen til at krystalisere og give sukkerstykker på tungen. Det du vil have, er en blød og rar hjemmelavet fudge, du har lyst til at spise igen, igen og igen. Det får du ved, at du har rengjort alle dine redskaber inde brug, sørger for at du ikke overstiger graderne eller pisker massen for meget. Følg blot opskriften, så burde det gå ligetil.

Ingredienser til hjemmelavet fudge:

(Halv Portion med frysetørret hindbær og halv portion med hakkede mandler  – ca. 15 stk. i hver portion)

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 420 g sukker
  • 120 g smør
  • 1,5 dl sødmælk
  • 100 g mandler til den ene halvdel færdige fudge
  • 2 spsk frysetørret hindbær til den anden halvdel færdige fudge

Fremgangsmåde til hjemmelavet fudge:

  1. I en gryde mikses sukker, kondenceret mælk
  2. Dette varmes op til det smelter, hvorefter smør i tern tilsættes
  3. Smelt massen og lad den koge ved jævn varme
  4. Til at starte med vil den være tynd og lys
  5. Efter 20-30 minutters varme/små boblende tilstand, vil den blive tykkere
  6. Når massen er nået 110 grader og er tyk i konsistensen tages den af varmen
  7. Massen hældes i en skål, hvor massen piskes til en luftig masse
  8. Når massen er luftigt piskes, deles den op i to, hvor den ene del tilsættes frysetørret hindbær og den anden hakkede nødder
  9. Beklæd to passende forme med bagepapir
  10. Hæld begge slags fudge ned i deres forme
  11. Stil på køl natten over
  12. Når det hjemmelavet fudge har sat sig på køl, skæres det ud i passende størrelser
  13. Kan serveres med det samme eller opbevares på køl

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *