Mazarintærte med solbærflødebolleskum

Mazarintærte med solbærflødebolleskum

Jeg har en svaghed for sprøde tærter med frugt eller bær i. Denne lækre mazarintærte med solbærflødebolleskum er fyldt med god marcipan, solbær og toppet med den luftigste solbærflødebolleskum. Mazarintærten kan nemt laves et par dage før den skal serveres, og når den skal serveres, laves flødebolleskummet og sprøjtes på inden. Tærtebunden er dejlig og sprød og fyldt med en blød mazarinmasse tilsat solbær.

Mazarintærten med solbærflødebolleskum kan spises med frisk cremefraise eller måske en god hjemmelavet is? Hvis du vil køre helt solbær, har jeg en opskrift på solbæris! Hvem kan ikke lide is til en frisk tærte?

Tærten kan spises året rundt og hvis du er lige så heldig som mig, at have en mor og far med solbærbuske i haven, så kan du bruge de friske eller frosne solbær derfra. Er du ikke, kan de heldigvis købes på frost i den nærmeste butik! Tærten er smovset og lækker og dine gæster vil bestemt bede om et stykke mere – så lav endelig ikke for lidt!

Ingredienser til mazarintærte med solbærflødebolleskum

Personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Tærtering på 20 cm i diameter

Mørdej:
  • 50 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g durumel
  • 100 g smør
  • 1 æggeblommer
Mazarinmasse:
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • 1 håndfuld frosne solbær
Solbærmarmelade:
  • 100 g frosne solbær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk saft fra citron
Solbærflødebolleskum:
  • 35 g sukker
  • 1 tsk glucose
  • 0,15 dl vand
  • 1 æggehvide
  • 2 tsk solbærmarmelade fra ovenstående opskrift

Fremgangsmåde til mazarintærte med solbærflødebolleskum:

Mørdej:
  1. I en skål blandes mel, sukker og smør. Det røres sammen til du opnår en smuldret konsistens.
  2. Tilsæt herefter æggeblomme og lad dejen samle sig. Men også kun til det lige netop har samlet sig. Du kan evt. bruge dine hænder til at samle det sidste, så smør bliver en smule opvarmet, og får mørdejen til at samle sig.
  3. Kom mørdejen i en pose og læg det på køl i 30 minutter.
Mazarinmassen:
  1. I en skål blandes smør, sukker og marcipan i små stykker.
  2. Når massen er rørt rundt til den er ensartet tilsættes æg.
  3. Massen piskes til det netop har samlet sig.
  4. Kom mazarinmassen på en pose, så den kan sprøjtes ud i tærtebunden inden bagning
Afbagning af mazarintærte:
  1. Tag mørdejen fra køl og rul den ud mellem to stykker bagepapir til ca. 0,5 cm
  2. Beklæd din ønskede kagering med mørdej
  3. Stik huller med en gaffel i mørdejen
  4. Fyld tærtebunden med mazarinmassen
  5. Pres solbær ned i mazarinmassen
  6. Tærten bages ved 175 grader alm luft i 30-35 minutter til toppen er gylden
  7. Tærten afkøles helt inden solbærflødebolleskum laves og sprøjtes på
Solbærmarmelade:
  1. Kog en solbærmarmelade af ingredienserne i 15-20 minutter ved medium varme
  2. Lad den køle helt af, inden den tilsættes flødebolleskummet
Solbærflødebolleskum og pynt af mazarintærten:
  1. I en gryde koges en sirup af sukker, vand og glucose til det opnår 117 grader
  2. I en skål piskes æggehvider til let skum og sirup tilsættes i en tynd stråle under kraftig piskning
  3. Pisk flødebolleskum indtil skummet har opnået stuetemperatur og til det er helt stift (tager ca. mellem 10-20 minutter afhængig af mængden)
  4. Når flødebolleskummet er pisket helt stift vendes den kolde solbærmarmelade i
  5. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepost med en rund tyl (eller den tyl du ønsker – hav blot i tankerne at de kogte solbær skal kunne sprøjtes ud)
  6. Sprøjt små dutter af solbærflødebolleskum på tærten med mazarin
  7. Pynt evt. med frisk rød skovsyre
  8. Server med det samme

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *