Mandeltærte med jordbærchokolade

Mandeltærte med jordbærchokolade

Sommeren er på vej og det betyder jordbær og frisk tærte! Denne lækre mandeltærte med jordbærchokolade har en sprød mandebund og en blød jordbærchokolade som fyld. Den smager himmelsk og af sol og sommer. Tærten har en sødlig smag af jordbærchokoladen, som samtidig er kombineret med den sprøde mandelbund som springer i munden på dig. Tærten kan sagtens laves med andre typer bær, hvis du har andre liggende eller blot ønsker en anden smag. For mig er jordbær blot en sommerlig ingrediens jeg aldrig får nok af – specielt ikke ikke når den er sammen med hvid chokolade. MUMS! Her er opskriften du med sikkerhed ikke kun laver en gang!

 

Ingredienser til mandeltærte med jordbærchokolade:

(4-6 personer i 16 cm i diameter form)

Mandelbund:

  • 60 g mandelmel
  • 165 g hvedemel
  • 155 g smør i tern
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æggeblomme

Jordbærchokolade:

  • 1 husblas
  • 125 g frosne jordbær
  • 2 spsk vand
  • saft fra 1/4 lime
  • 1,5 spsk sukker
  • 100 g hvid chokolade

Pynt:

  • Skovsyre
  • Chokoladekugler

Fremgangsmåde til mandeltærte med jordbærchokolade:

Mandelbund:

  1. Bland mel, mandelmel, sukker, vanilje og smør i en skål og rør rundt til ingredienserne har samlet sig til en smulret masse
  2. Tilsæt herefter æggeblommen og rør til dejen netop samler sig til en fast mørdej
  3. Kom dejen mellem to stykker bagepapir med let drysset mel og rul mørdejen ud til ca. 0,3-5 cm tykkelse
  4. Kom herefter mørdejen på køl i 30-40 minutter
  5. Efter køl tages mørdejen ud og den ønskede form beklædes med mørdej
  6. Bag mandelbunden ved 200 grader alm luft i 10-15 minutter – til den er gylden
  7. Afkøl mandelbund og lav imens jordbærchokoladen

Jordbærchokolade:

  1. Start med at udbløde husblas i en skål med rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Imens kommer du jordbær, limesaft, sukker og vand i en gryde og koger en blød jordbærgrød – tager ca. 8-12 minutter
  3. Når jordbærgrøden er kogt godt igennem tages den af varmen og stavblendes, til den er fri for klumper
  4. Husblas vrides fri for vand og kommes ned i jordbærgrøden og vendes rundt
  5. I en skål kommes hakket chokolade i, hvorefter den varme jordbærgrød hældes over
  6. Rør herefter i bunden af skålen med en dejskraber, så chokoladen og jordbærgrøden langsomt samles til en blød og lyserød jordbærchokolade
  7. Sæt nu din mandeltærte med jordbærchokolade på køl i 2-3 timer, så jordbærcohokoladen har sat sig helt
  8. Pynt og server!

Velbekomme!

 

Elsker du også jordbærtærte – specielt den traditionelle jordbærtærte, så har jeg opskriften på en skøn jordbærtærte lige HER!

 

Mandeltærte med jordbærchokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *