Hjemmelavet varm chokolade

Hjemmelavet-varm-chokolade

På en god vinter dag er det godt med noget varmt at drikke! En god hjemmelavet varm chokolade er nem at lave og så smager den så godt og kraftig af chokolade. I min barndom har min mormor altid lavet hjemmelavet varm chokolade og så har vi fået flødeskum på toppen, så lækkert! Så når du nu har brug for lidt varmt og lækkert, synes jeg du skal prøve denne lækre varme chokolade. Jeg brugte i øvrigt soyamælk med vaniljesmag, hvilket fungerede ganske fint. Du kan selvfølgelig bruge almindelig mælk også. Jeg ville vælge enten letmælk eller en kombination af letmælk og minimælk. Som lidt sjovt kan du pynte den varme chokolade med skumfidus snemænd. Øjnene er tegnet med en spiselig sort tus og næsten er orange krymmel. Så hyggeligt og børnevenligt. De fine kopper på billedet er en gave fra min svigerinde. Det er sådan nogle fine kopper, som skaber en hyggelig stemning. Hun sælger dem og de kan i øvrigt købes HER, hvis nogen skulle være interesserede – blot min egen anbefaling. Hun sælger desuden flasker som kan holde den varme chokolade varm hvis den skal med på tur i det fri.

Ingredienser til hjemmelavet varm chokolade:

(2 personer)

  • 70 g mørk chokolade
  • 50 g lys chokolade
  • 2 tsk kakao
  • 5 dl mælk

 

Fremgangsmåde til varm chokolade:

  1. Hak chokoladen groft og kom det i en gryde
  2. Tilsæt 1 dl mælk i gryden, og lad chokoladen smelte med den lille del af mælken
  3. Når chokoladen er smeltet, tilsættes resten af mælken og kakao og der røres rundt
  4. Lad nu den varme chokolade blive varmet op til lige under kogepunktet og så er det klar til servering
  5. Hæld den varme chokolade på kopper. Måske du skal have fat i kopper fra Im a doer?
  6. Pynt eventuel med skumfiduser og tegn snemænd med en spiselig sort tus – noget børnene vil synes er vildt hyggeligt!

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Hjemmelavet-varm-chokolade img_6921 img_6923

Gave fra Imadoer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *