Kransekage stykker med chokoladecreme

Reklame for Callebaut

Hvad er nytår uden marcipan og kransekage? Jeg ved ikke!? I år har jeg lavet udvidet kransekage stykker med chokoladecreme, skåret ud i små bidder lige til at hapse. Blondien er lavet med hvid chokolade og tilsat marcipan. Ovenpå er en mælkechokoladecreme med appelsinsmag til at give lidt kant. Som pynt lidt festligt chokolade fra Callebautog selvfølgelig guldstøv – guld eller sølv hører sig til på en festlig aften. Hvis du vil gøre mig efter, kan du nå det endnu :-)!

Ingredienser til kransekage stykker med chokoladecreme:

Antal: ca. 12-14 stykker afhængig af størrelse
Sværhedsgrad: Nem
Redskaber: 22×22 form, rund tyl, sprøjtepose

Blondie med marcipan:
  • 125 g smør
  • 175 g hvid chokolade, W2 fra Callebaut
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1 nip salt
  • 150 g marcipan

Chokolade creme:

  • 150 g mælkechokolade fra Callebaut
  • 2 dl fløde
  • 1 blad husblas
  • 1 spsk saft fra appelsin og skal fra en 1/2
PYNT:
  • Stjerner fra Mona Lisa Decorations/ Callebaut
  • Guldstøv

Fremgangsmåde:

Blondie med marcipan:
  1. Smelt chokolade og smør i en gryde.
  2. I en skål blandes æg, sukker og vanilje
  3. Lad nu chokolade og smør køle af i et par minutter
  4. Tilsæt den lune chokolade og smør til æggeblandingen og vend disse sammen
  5. I en skål blandes mel og salt
  6. Si det tørre ned i chokoladeblandingen og rør rundt til ensartet masse
  7. Riv marcipanen og vend den i blondiedejen
  8. Beklæd en kvadratisk (ca 22×22) form med bagepapir og hæld kransekage blondiedejen heri
  9. Bag brownien ved 170 grader varmluft i ca. 20 minutter. OBS, blondien skal være blød i midten
  10. Stil blondien på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig og lav chokoladecreme imens
Mælke chokoladecreme med appelsin:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Kom mælkechokolade i en skål
  3. I en gryde opvarmes fløde, appelsinskal og saft og vaniljepasta
  4. Når fløden er lige under kogepunktet tages det af varmen og hældes over chokoladen
  5. Rør i bunden af skålen med en dejskraber indtil chokoladen og fløden er samlet
  6. Kom den udblødte husblas i chokoladen og vend rund
  7. Kom husholdningsfilm ned over chokoladefløden og sæt den på køl indtil den er helt afkølet (5 grader)
Samling af kransekage stykker med chokoladecreme:
  1. Skær blondien ud i aflange stykker
  2. Pisk den chokoladecremen luftig (1-2 minutter – pas på den ikke skiller ved at blive pisket for meget)
  3. Kom chokoladecremen på en sprøjtepose med en rund tyl
  4. Sprøjt dutter af chokoladecreme
  5. Drys med guldstøv og placer ønsket chokoladepynt
  6. Server med det samme eller opbevar på køl indtil de skal serveres

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *