Reklame for Callebaut.
Jeg ELSKER flødeboller og især flødeboller jeg kan spise mange af! Disse små flødeboller med praline er de lækreste og så er de ganske overskuelige at lave. En lækker mælkechokolade fra Callabaut (Cacao Barry) på 38%, og en hazelnut praline sammensat med flødebolleskum og frisk marcipan = den perfekte flødebolle praliner 😄
Flødeboller er ofte noget jeg har lyst til at lave, og hvis man støber den er det noget mere simpelt end at skulle dyppe hver eneste flødebolle – så det kan jeg virkelig anbefale – at støbe chokoladerne og så fylde med fyld.
Håber du vil prøve opskriften – god arbejdslyst 😉
Ingredienser til små flødeboller med praline:
Antal: 56 stk.
Sværhedsgrad: Mellem
Tid: 2 timer
Chokoladeskal:
- 200 g mælkechokolade (Lactée supérieure, 38% – Cacao Barry)
Flødebolleskum:
- 160 g sukker
- 0,8 dl vand
- 65 g glukose sirup
- 2 æggehvider (ca. 70 g)
- 2 spsk sukker
Fyld og bund:
- 1 spsk Fine Hazelnut Praline
- 150 g marcipan
- Flormelis til udrulning
Fremgangsmåde:
Chokoladeskal:
- Temperer chokoladen og kom den i den faste form
- Bank resterende chokolade ud og lad den størkne på køl
Flødebolleskum:
- Imens piskes flødebolleskum
- Kom sukker, vand og glukose sirup i en gryde og varm det op til 117 grader ved mellem varme
- Når sukker er ca 110 piskes æggehvider hvide og boblende og 2 spsk sukker tilsættes og det piskes til hvid og luftigt
- Når sirup er 117 grader hældes det i en tynd stråle i æggehviderne under piskning
- Pisk indtil kølet helt af og hvid og blank skum
- Kom skum på en sprøjtepose
Fyld og bund:
- Kom praline i en spøjtepose og fyld en lille smule i hvert chokoladeskal
- Fyld derefter hullet med flødebolleskum
- Rul herefter marcipanen ud med lidt flormelis og udstik i ønsket udstikker, som passer til din chokoladeskaller
- Kom marcipan på bunden af flødebolleskummet
- Velbekomme!
Opbevar små flødeboller med praline på køl.
elsker du også flødeboller, så prøv disse med passionsfrugt