Indeholder reklame for Callebaut Chokolade.
Jeg elsker brownie og endnu bedre brownie med chokoladeganache på toppen. Chokolade, chokolade og chokolade. Jeg har i denne opskrift anvendt Callebauts mørke chokolade N•2815, som netop har højere flydeevne og derfor er oplagt til at temperere i forme og figurer. Brownien er pyntet med små forårsfigurer i form, Plain Treats, fra Callebaut. Er de ikke fine? Opskriften er simpel, og kræver kun massere af chokolade:
Ingredienser til Brownie med chokoladeganache:
Antal personer: 8
Sværhedsgrad: Let til mellem
Redskaber: Brødform, sprøjtepose, rund tyl
Brownie:
- 140 g smør
- 180 g mørk chokolade (N•2815 Callebaut)
- 300 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 50 g hvid chokolade (N•W2 Callebaut)
Chokoladeganache:
- 1 dl fløde
- 2 tsk glucose
- 150 g mørk chokolade (N•2815 Callebaut)
Chokoladepynt:
- 50 g chokolade (N•2815 Callebaut) (Plain treats form fra Callebaut)
Fremgangsmåde:
Brownie:
- Smelt smør og chokolade i en gryde
- Imens piskes æg og sukker sammen i en skål, så det er godt mikset sammen uden at blive lys og luftig
- Bland smør og chokolade i æggemassen
- Vend sidst hvedemel i blandingen
- Kom bagepapir i en aflang kageform/brødform og fordel browniedejen deri
- Drys med hvid chokolade
- Bag brownie ved 160 grader alm luft i ca 30-35 minutter
- Afkøl og lav ganache imens
Chokoladeganache:
- Varm fløde og glucose i en gryde
- Kom chokolade i en skål
- Hæld den varme fløde over og rør til det opnår en blank konsistens
- Kom film ned over chokoladen og sæt den på køl indtil helt afkølet
Chokoladepynt:
- Temperer chokolade i mikroovn
- Fordel i ønsket form (min er fra Callebaut, reklame)
- Lad den sætte sig på køl og bank dem ud
Samling af brownie med chokoladeganache:
- Tag ganache fra køl og lad den opnå stuetemperatur
- Kom massen på en sprøjtepose med en rund tyl
- Skær brownie ud i firkanter
- Sprøjt ganache toppe på brownie
- Pynt med chokoladepynt
Velbekomme!