Brownie med chokoladeganache

Indeholder reklame for Callebaut Chokolade.

Jeg elsker brownie og endnu bedre brownie med chokoladeganache på toppen. Chokolade, chokolade og chokolade. Jeg har i denne opskrift anvendt Callebauts mørke chokolade N•2815, som netop har højere flydeevne og derfor er oplagt til at temperere i forme og figurer. Brownien er pyntet med små forårsfigurer i form, Plain Treats, fra Callebaut. Er de ikke fine? Opskriften er simpel, og kræver kun massere af chokolade:

Ingredienser til Brownie med chokoladeganache:

Antal personer: 8
Sværhedsgrad: Let til mellem
Redskaber: Brødform, sprøjtepose, rund tyl

Brownie:
  • 140 g smør
  • 180 g mørk chokolade (N•2815 Callebaut)
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 50 g hvid chokolade (N•W2 Callebaut)
Chokoladeganache:
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk glucose
  • 150 g mørk chokolade (N•2815 Callebaut)
Chokoladepynt:
  • 50 g chokolade (N•2815 Callebaut) (Plain treats form fra Callebaut)

Fremgangsmåde:

Brownie:
  1. Smelt smør og chokolade i en gryde
  2. Imens piskes æg og sukker sammen i en skål, så det er godt mikset sammen uden at blive lys og luftig
  3. Bland smør og chokolade i æggemassen
  4. Vend sidst hvedemel i blandingen
  5. Kom bagepapir i en aflang kageform/brødform og fordel browniedejen deri
  6. Drys med hvid chokolade
  7. Bag brownie ved 160 grader alm luft i ca 30-35 minutter
  8. Afkøl og lav ganache imens
Chokoladeganache:
  1. Varm fløde og glucose i en gryde
  2. Kom chokolade i en skål
  3. Hæld den varme fløde over og rør til det opnår en blank konsistens
  4. Kom film ned over chokoladen og sæt den på køl indtil helt afkølet
Chokoladepynt:
  1. Temperer chokolade i mikroovn
  2. Fordel i ønsket form (min er fra Callebaut, reklame)
  3. Lad den sætte sig på køl og bank dem ud
Samling af brownie med chokoladeganache:
  1. Tag ganache fra køl og lad den opnå stuetemperatur
  2. Kom massen på en sprøjtepose med en rund tyl
  3. Skær brownie ud i firkanter
  4. Sprøjt ganache toppe på brownie
  5. Pynt med chokoladepynt

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *