Vaniljekage med passionsfrugt

Vaniljekage-med-passionsfrugt

Reklamelinks er markeret med*

Okay! Hold fast! Den her opskrift får mine tænder til at løbe i vand! En saftig vaniljekage med passionsfrugt – syrligt og sødt på samme tid! Et lille tvist er citronskal i kagen, som møder den både syrlige og søde passionsfrugt i siruppen på toppen af kagen. Glasuren er iøvrigt blandet med citronsaft. Så hvis du er til både syrligt og sødt på samme tid er denne vaniljekage med passionsfrugt en sikker vinder! Hop i gang 😉

Ingredienser til vaniljekage med passionsfrugt:

Antal personer: 8 personer
Sværhedsgrad: let
Redskaber: Springform 20 cm

Vaniljekage:
  • 130 g blødt smør
  • 3 æggehvider
  • 200 g hvedemel
  • 190 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta* (for endnu mere smag)
  • 160 g cremefraiche 18%
  • Skal fra 1 citron
  • 1 dl sødmælk
Passionsfrugt sirup:
  • 50 g passionsfrugt (købt på frost)
  • 50 g sukker
Citronglasur:
  • 150 g flormelis
  • 25 g citronsaft (svarer til 1 hel citron)

Fremgangsmåde:

Vaniljekage:
  1. I en skål blandes hvedemel, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker, sæt til side
  2. I en anden skål blandes den bløde smør sammen med æggehvider og piskes sammen (denne kan godt skille lidt, men vil samle sig, når de tørre ingredienser kommer i)
  3. Pisk herefter cremefraiche i æg og smørmassen
  4. Vend/pisk herefter de tørre ingredienser i de våde og lad massen køre lind
  5. Riv citronskal i dejen
  6. Tilsæt lidt efter lidt mælk og lad dejen blive en ens tykt flydende vaniljedej
  7. Smør din form med smør og beklæd bunden med bagepapir
  8. Hæld vaniljekagedejen i formen
  9. Bag den i ovnen ved 170 grader varm luft i ca. 45 minutter (Test ved en nål slipper dejen)
  10. Afkøl helt inden den vendes ud af formen og pyntes med passionssirup og glasur
Passionssirup:
  1. Kom passionsfrugtterninger i en gryde sammen med sukker og kog det i ca. 10 minutter, til den begynder at sætte sig en smule – så den har en tykkere konsistens end blot vand
  2. Tag den af varmen og afkøl inden pyntning
Glasur:
  1. Bland flormelis og citronsaft
  2. Vend vaniljekagen ud på et fad med bunden opad
  3. Fordel glasur på kagen
  4. Dryp med passionssirup og spis den lækre vaniljekage med passionsfrugt!

Velbekomme!

HEY! Hvis du er vild med passionsfrugt ligesom jeg, så skal du prøve disse sprøde fastelavnsboller her eller Flødeboller med passionsfrugt her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *