Reklamelinks er markeret med *
Når december rammer, så er det eneste jeg har lyst til at spise er safran brød! De lækre svenske lucia brød blot lavet til en sød brødkage med remonce og marcipan. Jeg elsker smagen af safran, og den har udover smag også den flotteste gule farve, som hele dejen farves til. Denne opskrift er lavet som koldhævet dej, fordi jeg simpelthen synes, at det giver en bedre smag og konsistens på brødkagen, og så er det super nemt, fordi den hæver natten over. Dagen efter skal dejen blot få stuetemperatur hvorefter du kan samle og bage – og vupti, så har du de lækreste safran brød med den lækreste marcipanremonce.
TIP: Vil du helst bage med det samme, kan du tilsætte 25 g gær i stedet og lade det hæve 1,5 time på køkkenbordet hvorefter du samler med det samme og efterfølgende bager. Se evt denne opskrift på en hurtigere version.
Ingredienser til koldhævede Safran brød:
Antal: 9 safran brød
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 1 time + hæve og bagetid
Gærdej:
- 2,5 dl sødmælk
- 10 g gær
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 0,2 g safran*
- 450 g hvedemel
- 60 g smør
- 1 æg til pensling inden bagning
Remonce:
- 140 g smør
- 140 g sukker
- 140 g marcipan
Sukkerlage:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Fremgangsmåde:
Gærdej:
- Miks sødmælk, gær, sukker, safran og æg i en skål og opløs alle ingredienserne sammen
- Tilsæt hvedemel og rør dejen sammen
- Tilsæt så smør og lad den røre til den opnår en blød og smidig konsistens
- Kom dejen i en bøtte med lidt olie i bunden og lad den hvile ved stuetemperatur i 1 time hvorefter den sættes på køl i 12 timer, eller natten over
- Imens laves remone
Remonce:
- Miks alle ingredienser og sæt på køl til imorgen
Forberedelse om morgenen, eller dagen efter:
- Tag dejen og remonce ud fra køl og lad det opnå stuetemperatur i 1,5 time
- Opvarm ovnen til 200 grader varm luft
- Sæt sukkerlage over i en gryde og lad det smelte sammen ved mellem varme og sluk når sukker er helt opløst
Samling af koldhævede safran brød:
- Rul dejen ud til en rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse
- Fordel remonce på gærdejene
- Fold dejen på midten, ind over hinanden (Se evt video her på instagram)
- Skær dejen ud til 9 aflange strimler
- Skær to striber, så du får tre strimler at flette (lad den ene ende forblive samlet)
- Flet sammen og placer på bageplade
- Pensel med sammenpisket æg
- Bag i ovnen i ca. 12-15 minutter til gyldne
- Afkøl og pensel med sukkerlage
- Server lune eller frys direkte let lune i en pose
Velbekomme!