Alt med æbler er perfekt lige i tiden, og ikke mindst denne æblecrumble blondie, som bloggen er beriget med i dag 😉 En nem blondie med frisk æble, toppet med crumble og hvid chokolade. Whats not to like? Hvis ikke du har æbler, eller hellere vil bruge fx pærer, kan du jo nemt skifte dem ud, eller helt undlade, hvis du mere er til det. Opskriften er simpel, og tager ikke længe at lave. Du skal blot bruge en firkantet form, men kan også nemt bruge en rund springform, hvis det lige netop er den du har derhjemme. Hvis du fx kun har finvalsede havregryn, kan du også anvende dem i crumble – så husk at tænk alternativer, når du bager – du kan næsten altid bytte et eller andet ud med noget andet – det er bedre end ikke at bage – ikke? 😀 God bagelyst!
Ingredienser til æblecrumble blondie
Antal personer: 9 stk
Sværhedsgrad: Let
Blondie:
- 2 æg
- 175 g sukker
- 100 g smør
- 200 g hvid chokolade
- 125 g hvedemel
- 1 æble i tern
Crumble:
- 50 g smør
- 40 g sukker
- 90 g hvedemel
- 25 g grovvalsede havregryn
- 50 g hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Blondie:
- Pisk æg og sukker sammen til det er begyndende luftigt – men ikke lige så luftigt som en æggesnaps
- I en gryde smeltes smør og tilsættes chokolade, så den smelter med
- Bland nu smør og chokolade og æggeblandingen
- Vend sidst hvedemel i dejen
- Hak æbler og vend i dejen og kom dejen i en firkantet form 18×18 med bagepapir
- Lav crumble
Crumble:
- Bland alle ingredienser undtagen chokolade
- Smuldr det oven på blondien og sidst chokolade
- Bag æblecrumble blondie ved 160 grader i varm luft i førsi 10 minutter, hvorefter du skruer op til 175 grader varm luft i ca. 20-25 minutter – så undgår du at crumblen bliver for mørk, men at blondien nedenunder bliver bagt netop nok 🙂
- Server lun med vaniljeis eller afkøl den og skær den i firkanter til små æblecrumble blondie barer
Velbekomme!
Er du også vild med æbler, så skal du prøve Æblekage cookies med hvid chokolade !