Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med*.
Med halloween for døren må det være på sin plads med en stemningskage der indeholder lidt halloween. Med lækre chokolade fra Callebaut er denne halloween cookie med ganache blevet til. En blød og sprød cookiebund med den blødeste orangeganache med massere af organgesmag. Cookien er pyntet med chokolade til edderkoppespind for at give lidt stemning – du kan pynte den som du lyster 🙂 God bagning!
Ingredienser til halloween cookie med ganache:
Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 1-2 timer
Cookiebund:
- 125 g blødt smør (stuetemperatur)
- 100 g brun farin
- 85 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg (stuetemperatur)
- 200 g hvedemel
- 1 tsk natro
- 1/2 tsk salt
- 100 g Small baking drops, mørk chokolade stykker fra Callebaut (reklame)
- 100 g Baking Chunks white, hvid chokolade stykker fra Callebaut (reklame)
Organgeganache:
- 1 husblas
- 250 g organge Callets* (organge chokolade) fra Callebaut (reklame)
- 2,5 dl fløde
- 15 g glucose sirup
Pynt:
- 50 g Mørk chokolade* (nr. 811 på 54,5 % fra Callebaut, Reklame)
- Chocolate eyes (Mona Lisa Decorations)
Fremgangsmåde:
Cookiebund:
- Bland sukker, brun farin, vanilje og smør og pisk det til luftig masse.
- Tilsæt æg og pisk et par minutter.
- Tilsæt en blanding af mel, natron og salt og pisk.
- Vend nu chokoladen i cookie dejen
- Beklæd en springform på 18-20 cm med bagepapir i bunden
- Bag cookiebunden ved 195 alm luft i 15-20 minutter til gylden og stadig blød
- Afkøl helt inden næste step
Organgeganache:
- Befri cookie fra springformen og beklæd indersiden af springformen med kageplast og luk formen sammen igen
- Udblød husblas
- Opvarm fløde og glucosesirup i en gryde
- Kom chokolade i en skål
- Hæld den varme fløde over chokoladen og tilsæt den udblødte husblas
- Rør massen rundt til den bliver ens
- Hæld ganachen på cookiebunden og bank eventuelle luftbobler ud ved at banke formen let på bordet
- Sæt cookiebunden med ganache på køl indtil den har sat sig (3-4 timer eller natten over)
Pynt:
- Når Cookie og ganache har sat sig befries den fra springformen ved at fjerne kageplast – opvarm evt en kniv og før den mellem kageplast og kagen
- Smelt nu mørk chokolade og kom den på en sprøjtepose med en lille rund ryl – eller klip et lille hul
- Sprøjt et edderkoppespind og pynt med små øje, eller andet ønsket
- Opbevar på køl til servering
Velbekomme!