Reklamelinske er markeret med *.
Hjemmelavet karamelis på maskine er en af de mere fansy desserter, hvis altså det foregår i en maskine. Fordelen ved en ismaskine er at den fryser sig selv samtidig med at den rører luft ind i ismassen på samme tid. På den måde undgår du den tunge og krystaliseret is, som du måske husker din mormor altid lavede. Min maskine er købt HER* eller du kan klikke på DETTE LINK*. Denne karamelis er super lækker og kan selvfølgelig laves uden maskine, hvis du blot holder lidt øje og giver den nogle kærlige omrøringer i fryseren. Spring ud i det! Det er SÅ lækkert!
Ingredienser til karamelis på maskine:
Mængde: 1 liter karamelis
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 1-2 timer
Karamel:
- 1 kondenseret mælk (som skal koges i en gryde med vand i 3,5 timer)
Ismasse:
- 5 æggeblommer
- 160 g sukker
- 1,5 dl fløde
- 4 dl sødmælk
Fremgangsmåde:
Karamel:
- Fjern papir omkring dåsen inden den ligges i vandet
- Kog karamellen i vandet i 3,5 timer (sørg for at gryden har nok vand under hele processen)
- Afkøl dåsen helt
Ismasse:
- Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker
- Imens varmes fløde og sødmælk op i en gryde
- Hæld herefter den lune mælkeblanding op i æggesnapsen og pisk den sammen
- Kom herefter ismassen tilbage i gryden og opvarm/legér massen ved mellem varme indtil den får en tykkere konsitens (uden at blive TYK) og opnår en ca. 83 grader
- Når ismassen har opnået rette temperatur og konsistens tilsættes en 1/2 dåse færdig karamel fra dåsen og røres let ud (der vil fortsat være klumper af karamel tilbage)
- Kom ismassen på en bøtte og afkøl helt
Frysning af ismasse:
- Kom ismassen i en ismaskine og lad den køre kold og blød
- Kom karamelisen tilbage på en bøtte og tilsæt mere kold karamel (tilpas det du ønsker) til toppen af isen
- Opbevar på frys indtil servering
Velbekomme!
Hvis du er vild med hjemmelavet is, skal du altså prøve min opskrift på jordbæris! En rigtig sommeris!
