Karamelis på maskine

Reklamelinske er markeret med *.

Hjemmelavet karamelis på maskine er en af de mere fansy desserter, hvis altså det foregår i en maskine. Fordelen ved en ismaskine er at den fryser sig selv samtidig med at den rører luft ind i ismassen på samme tid. På den måde undgår du den tunge og krystaliseret is, som du måske husker din mormor altid lavede. Min maskine er købt HER* eller du kan klikke på DETTE LINK*. Denne karamelis er super lækker og kan selvfølgelig laves uden maskine, hvis du blot holder lidt øje og giver den nogle kærlige omrøringer i fryseren. Spring ud i det! Det er SÅ lækkert!

Ingredienser til karamelis på maskine:

Mængde: 1 liter karamelis
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 1-2 timer

Karamel:
  • 1 kondenseret mælk (som skal koges i en gryde med vand i 3,5 timer)
Ismasse:
  • 5 æggeblommer
  • 160 g sukker
  • 1,5 dl fløde
  • 4 dl sødmælk

Fremgangsmåde:

Karamel:
  1. Fjern papir omkring dåsen inden den ligges i vandet
  2. Kog karamellen i vandet i 3,5 timer (sørg for at gryden har nok vand under hele processen)
  3. Afkøl dåsen helt
Ismasse:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker
  2. Imens varmes fløde og sødmælk op i en gryde
  3. Hæld herefter den lune mælkeblanding op i æggesnapsen og pisk den sammen
  4. Kom herefter ismassen tilbage i gryden og opvarm/legér massen ved mellem varme indtil den får en tykkere konsitens (uden at blive TYK) og opnår en ca. 83 grader
  5. Når ismassen har opnået rette temperatur og konsistens tilsættes en 1/2 dåse færdig karamel fra dåsen og røres let ud (der vil fortsat være klumper af karamel tilbage)
  6. Kom ismassen på en bøtte og afkøl helt
Frysning af ismasse:
  1. Kom ismassen i en ismaskine og lad den køre kold og blød
  2. Kom karamelisen tilbage på en bøtte og tilsæt mere kold karamel (tilpas det du ønsker) til toppen af isen
  3. Opbevar på frys indtil servering

Velbekomme!

Hvis du er vild med hjemmelavet is, skal du altså prøve min opskrift på jordbæris! En rigtig sommeris!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *