Fastelavnsboller med kærnemælk og creme

Reklame for Svansø & Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*

Er fastelavnsboller bare ikke noget af det bedste? En skam de kun bliver lavet hos bageren til vinter. Det kan du heldigvis selv lave om på, for fastelavnsboller er ikke svære at lave selv – og de tager heller ikke lang tid.

Disse fastelavnsboller med kærnemælk og creme er de lækreste og blødeste fastelavnsboller du kan lave. Udover creme er de også fyldt med remonce og en rabarber/ingefær marmelade fra Skælskør Frugtplantage – hvilket giver en skøn smag og tvist. Sidst er fastelavnsbollerne pyntet med fire forskellige farver glasur, hvilket giver lidt ekstra lir til de festlige boller.

Ingredienser til fastelavnsboller

Antal: 10 stk
Sværhedsgrad: Let
Tid: 3 timer (inklusiv hævning og bagning)

Gærdej:
  • 25 g gær
  • 1 dl lunken kærnemælk
  • 1 æg
  • 2 spsk rørsukker (Svansø)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • ca. 275-300 g hvedemel
  • 75 g smør
Vaniljecreme:
  • 1 æg
  • 2 spsk rørsukker (Svansø)
  • 1 spsk majsmel
  • 2 tsk vaniljepasta*
  • 1,5 dl letmælk
Remonce:
  • 50 g smør
  • 50 g rørsukker (Svansø)
  • 50 g marcipan
Andet:
  • Rabarber / Ingefær marmelade (Skælskør Frugtplantage
Glasur og pynt:

Fremgangsmåde til fastelavnsboller med kærnemælk og creme

Gærdej:
  1. Lun kærnemælken og kom det i en skål sammen med smuldret gær, sukker, vanilje, kardemomme og æg
  2. Rør ingredienserne sammen og til gær er opløst
  3. Tilsæt herefter 3/4 af hvedemelet og lad dejen røre sammen til den samler sig let
  4. Tilsæt så smør i tern og rør dejen blød under løbenede tilsætning af den resterende mel (se lidt efter lidt hvor blød og klistret den bliver)
  5. Jo længere dejen får lov til at ælte (hvis du har en røremaskine), jo mere samler dejen sig
  6. Lad dejen hæve ved stuetemperatur med et fugtigt klæde over i ca. 1 time (ca. til dobbeltstørrelse)
  7. Lav vaniljecreme og remonce imens
Vaniljecreme:
  1. I en gryde piskes æg, majsstivelse, sukker og vaniljepasta sammen, så klumperne er rørt ud fra majsstivelsen
  2. Tilsæt mælk
  3. Kom gryden på varmen og rør til vaniljecremen begynder at tykne
  4. Lad den slå nogle bobler så stivelsessmagen forsvinder
  5. Afkøl vaniljecremen inden den samles med fastelavnsbollerne
Remonce:
  1. Til remonce blandes stuetempereret smør, sukker og marcipan
  2. Rør det sammen med en gaffel eller med fingrene så det samler sig
  3. Gem det til samling af fastelavnsbollerne
Samling af fastelavnsboller:
  1. Rul gærdejen ud til ca. 0,5 tykkelse
  2. Skær firkanter af dej til fastelavnsboller
  3. Fordel henholdsvis, vaniljecreme, remonce og rabarber/ingefær marmelade på hver fastelavnsbolle og luk dem godt sammen
  4. Placer dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
  5. Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader alm luft i 12-15 minutter til gyldne
  6. Afkøl let og pynt med glasur
Pyntning af fastelavnsboller med kærnemælk:
  1. Lav en glasur af vand og flormelis (tilsæt vand lidt efter lidt)
  2. Del glasuren op i skåle til de antal ønskede farver du vil pynte med
  3. Kom herefter glasuren på en sprøjtepose og sprøjt skiftevis farverne på fastelavnsbollen
  4. Pynt med guldstøv

Velbekomme!

Er du vild med fastelavnsboller? Så skal du prøve disse krakelerede fastelavnsboller!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *