Reklamelinks er markeret med*.
En sommer lagkage må være en af de lækreste kager til en hyggelig eftermiddagskaffe eller en sommerlig fødselsdag som skal fejres med noget lækkert! Denne sommer lagkage er lavet på en mandel og vaniljebund, jordbær og rabarber mousse og en mango mousse. Lagkagen er pyntet med et bånd af hvid chokolade og sidst pyntet med blomster fra skovjordbær, Skovsyre og små chokolade kugler.
Kagebunden er lavet på mandler, som er blendet fint uden at det bliver til mel, da dette vil gøre bunden tør. Sørg derfor at mandlerne netop kun er hakket fint.
Kagen har et par steps, men kan laves på 12 timer, inklusiv køletid. Men har du god tid, har lagkager altid godt af at sætte sig lidt og give lidt fugt til bundene. Læs opskriften igennem og se hvilke steps der skal foretages hvornår, og så er du godt forberedt!
Ingredienser til sommer lagkage med mango, jordbær og rabarber:
Antal personer: 10-12
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: kageplast, Kagering, springform 20 cm, termometer
Vanilje mandelbund:
- 135 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 30 g fint hakkede mandler
Jordbær og rabarber mousse:
- 70 g jordbær
- 70 g rabarber
- 50 g sukker
- 1 tsk vanilje sukker
- 1 lime (saft)
- 2,5 blad husblas
- 2,5 dl fløde
Mango mousse:
- 150 g mango
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 appelsin (saft)
- 2,5 blad husblas
- 2,5 dl fløde
Chokoladebånd:
- 120 g hvid chokolade DENNE*
Andet:
- Hvide chokolade kugler (minder om disse*)
- Forskellige blomster
Fremgangsmåde til sommer lagkage med mango, jordbær og rabarber:
Vanilje og mandelbunde:
- Pisk en æggesnaps af æg, sukker og vanilje
- I en skål blandes hvedemel og bagepulver
- Mel og bagepulver blandes i den luftige æggesnaps
- Mandlerne hakkes fint og vendes i dejen til sidst
- Klip et stykke bagepapir ud, så det passer til en bund i en 20 cm springform
- Smør kanterne med olie eller smør
- Hæld dejen deri
- Bag lagkagebunden ved 175 grader alm luft i ca 15-20 minutter, til den har sat sig
- Afkøl bunden inden mousserne tilsættes
- Når bunden er kold, skæres den til, så den ikke er helt ujævn og placeres på et kagefad
- Placer en Kagering omkring bunden og beklæd indersiden med kageplast
Jordbær og rabarber mousse:
- Lav en grød af jordbær, rabarber, sukker, vaniljesukker og limesaft
- Kog den imens husblas bliver opløst i en skål med vand
- Kog grøden så længe til den kan mases ud med en gaffel, så der stadig er små stykker af jordbær og rabarber
- Tilsæt husblas og opløs den i grøden
- Afkøl grøden til den er ca 34 grader
- Pisk en meget let/flydende flødeskum
- Kom først lidt flødeskum ned i den lune grød og gentag endnu engang
- Hæld herefter resten af fløden sammen med grøden
- Hæld jordbær og rabarber moussen på bunden
- Sæt bunden med første lag mousse på køl 1 time, hvorefter mango mousse laves
Mango mousse:
- Lav en grød af mango, sukker, vaniljesukker og appelsinsaft
- Kog den imens husblas bliver opløst i en skål med vand
- Kog grøden så længe til at mango er kogt næsten ud
- Blend mangoen helt ud til en fin puré og tilsæt husblas
- Afkøl grøden til den er ca 34 grader
- Pisk en meget let/flydende flødeskum
- Kom først lidt flødeskum ned i den lune puré og gentag endnu engang
- Hæld herefter resten af fløden sammen med puréen
- Hæld mango moussen på den nu let satte jordbær og rabarber mousse
- Bank formen lidt og jævn moussen ud
- Sæt sommer lagkagen på køl i 6-7 timer (eller over natten)
Chokoladebånd:
- Temperer hvid chokolade i mikroovnen
- Klip et passende bånd af kageplast og lav evt bølger i toppen af plasten
- Placer kageplasten på bordet
- Fordel den smeltede hvide chokolade på kageplasten
- Lad chokoladen størkne let
- Imens chokoladen sætter sig kan kageplasten fjernes fra kagen
- Placer nu chokoladebåndet omkring kagen
- Sæt kagen på køl i 10 minutter hvorefter kageplast kan fjernes, og hvid chokoladebånd vil blive på kagen
- Pynt med ønsket pynt
Velbekomme!
Hej Nanna
Jeg er igang med denne fine og lækre kage, har lige laver mango moussen, syntes de er ret grove stykker mango selv om jeg syntes jeg har prøvet at blende den ret fin?
Er din mousse helt glat og uden små mango stykker?
Mvh Dorthe
Hej Dorthe 🙂 mange tak!
Jeg husker også at mangoen skulle have lang kogetid, men sp blev den dog glat 😉
Tusind tak for hurtig svar🤩 den smager skøn den jeg fik lavet, selv om den har lidt frugtkød stykker👍🏼 Men så er jeg jo bare nød til at prøve at lave den igen snart😉
Ej hvor dejligt! Haha ja det må du gøre 🙂
Hej 😊
Kan den færdige lagkage fryses ned, hvis jeg f.eks laver den imorgen, og lader den stå i fryseren til torsdag, og herefter lader den tø i køleskabet, til den skal bruges på fredag?:)
Hejsa 🙂 ja det tænker jeg helt sikkert godt du kan. God bagning 🙂
Hejsa
Jeg har lige et spørsmål inden jeg går i krig med din kage.
Det frugt du bruger er det fra frugt der har været i fryseren eller frisk frugt.
Hilsen Melanie
Hej melanie 🙂 tak for din kommentar! Jeg har anvendt frossent frugt til det hele, men du kan også anvende frisk frugt og så bare tilsætte en lille smule vand, så det ikke brænder på til en start 🙂
Hej 😊
Du skriver alm luft 🤔 mener du varmluft eller over under varme? 😅
Hej 🙂
Det må være den hvor der er to streger uden en propel, over og under. Jeg har bare altid kaldt det alm ovn 😀