Koldskål med hjemmelavede kammerjunker med mandelmel og brombærsirup

Reklame for Svansø.

Sommeren er her og det betyder koldskål med hjemmelavede kammerjunker for mig. Disse hjemmelavede kammerjunker er lavet på mandelmel fra Svansø, hvilket giver en dejlig nøddesmag og ekstra sprøde kammerjunker. Den lækre koldskål er for mig altid lavet på en luftig æggesnaps, af æg sukker og vanilje blandet med en kold kærnemælk.

Jeg elsker iøvrigt den lyd der kommer, når man rører rundt i den færdige koldskål, sådan en “klunk, klunk, klunk” lyd 🙂

Koldskålen er toppet med en hjemmelavet brombærsirup, som giver et dejligt twist af lidt sødt til den søde og syrlige koldskål. Sidst er de hjemmelavede kammerjunker let knust og tilsat koldskålen, og så er den klar til servering.

De hjemmelavede kammerjunker kan nemt holde sig 1-2 uger i en tæt beholder. Koldskålen skal helst laves lige inden servering. Brombærsirup kan ligeledes laves på forhånd og opbevares i en lille flaske klar til servering. Velbekomme!

Ingredienser til koldskål med hjemmelavede kammerjunker med mandelmel:

Antal kammerjunker: 60 halve
Koldskål til: 4-6 personer
Sværhedsgrad: let

Hjemmelavede kammerjunker med mandelmel og citron:
  • 175 g hvedemel
  • 100 g mandelmel (Svansø)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 90 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • Skal og saft fra 1/2 citron
  • 110 g smør ( koldt)
  • 1 æg
Brombærsirup:
  • 250 g frosne brombær (eller friske)
  • 75 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • Saft fra 1/2 citron
Koldskål:
  • 4 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker (eller 1 tsk vanilje pasta)
  • 1 l kærnemælk
  • Saft fra 1/2 citron
Andet:
  • Friske brombær
  • Friske blomster fra rød Skovsyre

Fremgangsmåde til koldskål med hjemmelavede kammerjunker med mandelmel:

Hjemmelavede kammerjunker med mandelmel og citron:
  1. Miks alle tørre ting i en skål, og tilsæt herefter smør til du opnår en smuldrende masse.
  2. Tilsæt herefter citronsaft, citronskal og æg og ælt massen sammen til en klump.
  3. Sæt evt dejen på køl i 15 minutter imens ovnen bliver varm.
  4. Varm ovn til 190 grader alm luft
  5. Form små kugler af dejen og sæt på bagepladen (mine var ca. 2 cm i diameter) – de vokser ca. Til dobbelt størrelse i ovnen.
  6. Bag kuglerne i ovnen i 12 Minutter til de får farve.
  7. Tag dem ud af ovnen, og halver alle kuglerne.
  8. Skru ovnen ned på 110 grader og bag i ca. 20-25 minutter til de er gyldne
  9. Afkøl på en rist
  10. Brug som topping på koldskål (men kan også nemt spises som små fine kiks).
Brombærsirup:
  1. Kom alle ingredienser i en gryde
  2. Kog til bær er helt kogt ud
  3. Blend grøden og si herefter kernerne fra
  4. Kom brombærsirup i en beholder som kan hældes fra
  5. Lad sirup køle hed ned inden brug
Koldskål:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker
  2. Når æggesnapsen er luftig og lys gul tilsættes kærnemælken og piskes til den er blandet med æggesnapsen
  3. Kom koldskål på en kande klar til servering med hjemmelavede kammerjunker og brombærsirup

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *