Reklamelinks er markeret med *
Har du nogensinde prøvet at støbe en flødebolle ovenpå en chokolade muffins? Hvis ikke, skal du se med her! Denne opskrift lyder på chokolade muffins med flødebolleskum og chokolade – en syndig muffins med den mest cremede flødebolleskum med smag af hyldeblomst.
De lækre chokolade muffins med flødebolleskum er lavet ved tre steps! Først chokolade muffins, så flødebolleskum og så chokolade omkring flødebolleskummet.
Hvis du er en af dem, der gerne vil være i god tid, kan chokolade muffins laves på forhånd og fryses ned. Inden de skal anvendes tøes de op på køkkenbordet, og når de er helt optøet kan flødebolleskummet laves og dyppes i chokoladen. Opskriften kræver at man er opmærksom i flødebolleprocessen med en ren skål, rette temperatur ved sirup og god piskning hvorefter man opnår en skøn flødebolleskum!
Hvis du ikke har hyldeblomst, eller ønsker en anden smag, så udskift da blot væsken til sirup med en anden ingrediens. Det er kun fantasien der sætter grænser. Her er opskriften:
Ingredienser til chokolade muffins med flødebolleskum og chokolade:
Antal Personer: 12 stk chokolade muffins med flødebolleskum
Sværhedsgrad: Let-mellem
Arbejdstid: 1,5-2 timer + køle/hviletid
Redskaber: Muffin bageform*, sprøjtepose, termometer, rund tyl*
Chokolade muffins:
- 175 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk bagepulver
- 60 g sukker
- 2 spsk kakao
- 1 æg
- 3 dl mælk
- 80 g smør
- 80 g mælkechokolade*
- 80 g mørk chokolade*
Flødebolleskum:
- 150 g hvidt sukker
- 0,6 dl hyldeblomstsaft
- 4 tsk glucose sirup
- 2 æggehvider (ca. 60 g æggehvider)
- 1 spsk sukker (til at piske æggehviderne op med)
Chokoladeovertræk:
Fremgangsmåde til chokolade muffins med flødebolleskum og chokolade:
Chokolade muffins:
- Bland alle tørre ingredienser i en skål
- Smelt imens smør i en gryde og tilsæt chokoladen den smeltede smør, så chokoladen ligeledes smelter
- Tilsæt æg og mælk til de tørre ingredienser og pisk til massen er ensartet
- Tilsæt slutteligt den flydende smør og chokolade og pisk til chokoladedejen igen er samlet
- Pensel dine muffinforme (min som bageform) med olie
- Fyld formene med chokoladedej næsten til kanten
- Bag chokolade muffins ved 200 grader alm ovn i 10-12 minutter, til dejen slipper, hvis du sætter i nål i chokolade muffins
- Afkøl inden de pyntes med flødebolleskum
Flødebolleskum:
- Kom sukker, hyldeblomstsaft og glucose sirup i en gryde
- Varm massen op til 117 grader ved middel varme
- Kom de 2 æggehvider i en skål og pisk æggehviderne lette og luftige med den ene spsk sukker
- Når sirup har opnået 117 grader hældes den i en tynd stråle, under kraftig piskning, i de luftige æggehvider
- Flødebollemassen piskes til den er luftig og sej på samme tid
- Kom flødebollemassen på en sprøjtepose med en rund tyl
- Sprøjt små flødebolletoppe på de kolde chokolade muffins
- Lad dem stå og sætte sig i 15 minutter imens chokoladen kan tempereres
Chokoladeovertræk:
- Temperer din chokolade til ca. 28-29 grader (hvis du ikke ønsker at temperere, kan dette self også lade sig gøre – smelt da bare chokoladen til den er flydende)
- Dyp flødebolleskummet, så chokoladen netop dækker
- Drys med guldstøv og lad chokoladen størkne
- Opbevar et køligt sted
Velbekomme!
Hvis du ønsker en anden bund en chokolade muffins, kan du se denne opskrift!