Fyldte chokolader må være noget alle kan spise. Fyldte chokolader med karamel må være noget alle vil elske! Det gør jeg! Opskriften på disse chokolader er ganske simpel, og kræver kun 2 dele. Chokolade og en karamel. Karamellen laves i god tid, så den kan sætte sig og sprøjtes ud i chokoladeformene. Chokoladen tempereres og støbes i de faste plastforme, hvorefter karamellen sprøjtes deri og skallerne lukkes til af et låg af tempereret chokolade. Når de fyldte chokolader er kølet helt ned, bankes de ud af formen. Hvis i ikke du har en plast form, og du i stedet har en silikoneform, kan denne også sagtens bruges! Følg blot opskriften.
Ingredienser til fyldte chokolader med karamel:
(21 stk)
Karamel:
- 40 g sukker
- 1 dl fløde
- 120 g hvid chokolade
- 1 nip salt
Chokolade:
- 200 g lys chokolade (40 %)
Fremgangsmåde til fyldte chokolader med karamel:
Karamel:
- Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Lad det stå langsomt uden at røre rundt.
- Hak den hvide chokolade og kom den i en skål
- Når sukkeret er ved at være smeltet opvarmes fløden i en gryde til den netop er lige ved at koge.
- Den varme fløde hældes over den smeltede sukker af flere omgange under omrøring
- Tilsæt salt
- Hæld derefter karamelfløden over den hvide chokolade
- Rør rundt med en dejskraber til du har en ens flydende karamel
- Sæt karamellen på køl til den har sat sig, 2-3 timer
- Når karamellen er kølet ned tempereres chokoladen
Fyldte chokolader:
- Hak chokoladen og kom den i en skål der kan tåle mikrobølgeovn
- Giv den få sekunder af gangen og rør i chokoladen
- Gentag og mål temperaturen løbende
- Rør eventuelt de sidste klumper ud frem for at varme dem væk
- Chokoladen må ikke overstige 30-31 grader
- Når den er dette hældes den flydende chokolade i den faste chokoladeform
- Fyld hullerne op
- Vend herefter formen på hovedet og bank chokoladen ud af formen, så der kun er på siderne i hullerne
- Skrab formen for chokolade og sæt den på køl
- Brug den resterende chokolade til når chokoladen skal lukkes helt tæt
- Imens kommes den bløde karamel på en sprøjtepose
- Fyld chokoladeskallerne med karamel
- Hæld derefter den resterende chokolade over hullerne og luk karamellen inde
- Skrab chokoladen af siderne af formen og sæt den på køl indtil chokoladen har sat sig
- Bank de fyldte chokolader ud af formen (Hvis den er tempereret korrekt, popper de lige ud ;-))
Velbekomme!
Efter utallige forsøg med at lave karamel fyld til mine chokolader, lykkedes det endelig efter din gode beskrivelse👍 Mange mange tak🤗
Hvor lyder det godt! Godt kæmpet!
Mega let karamel. Har tempereret chokolade for første gang og vupti – de srang lige ud af formen. Har dog lagt dem tilbage, da jeg ikke ville bruge krudt på at fylde dem, hvids jeg ikke kunne få dem ud 🙂
Hvor er jeg glad for at læse dette 🙂 hurra! Og stort tillykke med at første gang lykkedes 🙂
Der under punkt 15 hvor du skriver: hvis chokoladen er tempereret korrekt, så vil chokoladerne poppe ud af formen. Men man har jo ikke tempereret den. Men kun beholdt tempereringen chokoladefabrikken udførte. Den metode har jeg kun læst om en enkelt gang før, og kan det lade sig gøre, så er det virkelig en genvej. Jeg synes bare, at selv chokolade på 33˚C er meget tyktflydende, og på 31˚ må være værre. Men jeg har syv kg callebaut stående, så vil da prøve genvejen, og de chokolader du viser, de er jo perfekte.
Mega god opskrift ❤️
Dog sys jeg godt nok det svært at tempere lys chokolade i microovn.
Sys ikke den er særlig flydende når den rammer tempererings graden. Har du et tip?
Fantastisk, mange tak! 🙂
Det afhænger lidt af hvilken lys chokolade du anvender, nogle er mere flydende end andre 🙂 Så gå efter en med let flydeevne