Jeg elsker chokoladekage. Og jeg elsker også hjemmelavet flødeboller. Så hvorfor ikke blande disse to herligheder? Den luftige skum, som man kan variere i smag og farver. Her er opskriften på de lækreste cupcakes med flødebolleskum som både store og små vil elske!
Husk forresten at følge mig på Instagram HER, hvor jeg ligger et billede op, hver gang jeg poster en ny opskrift!
Ingredienser:
(10 stk)
Chokoladekagedej:
- 125 g mel
- 0,5 tsk natron
- 115 g sukker
- 30 g kakao
- 1 tsk vanilje
- 0,5 dl mælk
- 0,5 dl smeltet smør
- 1,5 dl kærnemælk
- 30 g æg (svarende til ca. 1/2 æg)
- 70 g mørk chokolade
- Smør til pensling af forme
Flødebolleskum:
- 75 g sukker
- 0,3 dl vand
- 1 tsk glukose ( hvis ikke du har dette, kan det undværes)
- 1 bæger æggehvider (indeholder 2 æggehvider)
- 1 spsk sukker
Andet:
- Krymmel til pynt
Fremgangsmåde:
Chokoladekagedej:
- Bland alle tørre ingredienser i en skål inklusiv hakket chokolade.
- I en anden blandes alle våde ingredienser sammen.
- Hæld nu de våde ingredienser over i de tørre, og vend forsigtigt sammen til det netop er samlet.
- Pensel nu kageforme med smør, og fyld formene 3/4 op til kanten.
- Bag cupcakes på 180 grader alm ovn i 10-12 minutter – til kagedejen netop slipper en nål.
- Afkøl cupcakes og imens laves flødebolleskum.
Flødebolleskum:
- Kom vand, sukker og glukose sirup i en gryde. Varm denne op til 110 grader.
- Når sukkeret er oppe på 110 grader, pisker du æggehvider til let skum og tilsætter 1 spsk sukker.
- Når sukkeret er oppe på 117 grader, tager du det af varmen, og hælder i en tynd stråle til æggehviderne under piskning.
- Du ska nu piske skummet i 7-10 minutter til stuetemperatur.
- Kom herefter flødebolleskum på sprøjtepose – evt. Med tyl.
- Sprøjt på cupcakes og pynt med krymmel eller måske friske bær!
Velbekomme!
Jeg vil lave disse til et babyshower. Vil lave cupcakesne dagen før og så putte skummet på på selve dagen. Men kunne de laves dagen før og hvordan skal de så opbevares med skum på?
Lyder som en skøn ide! Du kan faktisk godt lave flødebolleskummet og komme det på dagen før, men det selvfølgelig bedst, hvis du kan gøre det lidt inden, så det er helt frisk 🙂 De skal opbevares på køl indtil servering. Inden servering må de gerne stå ved stuetemperatur i 15-20 minutter, så chokoladekagen bliver lidt mere blød og saftig (køleskabet kan gøre dem lidt tørre).