Rabarber flødeboller med cookiebund

Reklamelinks er markeret med *.

Flødeboller er en af mine Ynglings desserter eller snacks! Med rabarber der bugner i butikker og haver, kunne det ikke være bedre end at blande flødeboller med rabarber til rabarber flødeboller. Rabarber flødeboller med cookiebunde, en midte af rabarberkompot og dækket med ruby chokolade. Den sødeste og lækreste dessert med den mest cremede flødebolleskum!

For mig har det krævet nogle omgange flødebolleskum for at komme frem til den måde, jeg bedst kan lide den, nemlig luftig og cremet på samme tid. Opskriften her indebærer flere steps, som blot skal følges for at opnå den rigtige skum. God bagelyst!

Ingredienser til rabarber flødeboller med cookiebund

Antal: 12 stk rabarber flødeboller
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: termometer, fyldetyl*, sprøjtepose, Rund tyl*

Rababerkompot:
  • 100 g rabarber
  • 100 g syltesukker (indeholder syltemiddel og geleteringsmiddel – alternativt almindelig sukker og 1 blad husblas opløst i vand)
  • 1 citron (saften)
Cookiebunde:
  • 135 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 50 g brun farin
  • 40 g hvidt sukker
  • 1/2 æg (stuetemperatur)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g ruby chokolade*
Flødebolleskum:
  • 225 g hvidt sukker
  • 1 dl vand dl
  • 6 tsk glucose sirup
  • 1,5 tsk vaniljepasta*
  • 3 æggehvider (ca. 90 g æggehvider)
  • 1,5 spsk sukker (til at piske æggehviderne op med)
Chokoladeovertræk:

Fremgangsmåde til rabarber flødeboller med cookiebund:

Rababerkompot:
  1. Kom alle ingredienser i en gryde
  2. Kog dem i 15-20 minutter til rabarber er helt kogt ud
  3. Afkøl og kom på sprøjtepose med en fyldetyl
Cookiebunde:
  1. Pisk sukker, vanilje, brun farin og smør sammen
  2. Tilsæt æg og pisk til lyst og luftigt
  3. I en anden skål blandes mel, natron og salt
  4. Tilsæt det tørre til den våde del og pisk det sammen
  5. Vend chokolade i dejen
  6. Sæt dejen på køl i 12 timer (giver mere smag og sætter sig, men det kan godt bages med det samme)
  7. Form små kugler (ca 3-4 cm) af cookiedej
  8. Bag dem ved 175 grader alm luft i 10-12 minutter
  9. Afkøl
Flødebolleskum:
  1. Kom sukker, vand, vanilje og glucosesirup i en gryde og kog det til 117 grader
  2. Når sirup næsten har opnået temperatur piskes æggehvider hvide og luftige med den resterende sukker (1 spsk)
  3. Når æggehvider er luftige og sirup 117 grader hældes sirup i æggehviderne under kraftig piskning
  4. Pisk flødebolleskummet indtil det er sejt, hvidt og luftig (det skal kunne stå selv)
  5. Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose en rund tyl
Samling af flødeboller:
  1. Sprøjt flødebolleskum på de kolde cookiebunde
  2. Sprøjt rabarberkompot i midten af flødebolleskummet med fyldetyllen
  3. Sprøjt et lille dut med flødebolleskum igen for at dække hullet med rabarber
  4. Gentag med resten og lad dem tørre og sætte sig ca 1 time på køkkenbordet
Chokoladeovertræk:
  1. Temperer ruby chokoladen I mikroovnen (eller smelt, hvis du ikke ønsker at afprøve temperering)
  2. Kom chokoladen i et højt glas og kom chokoladen deri
  3. Dyp rabarber flødeboller i chokoladen og dryp det meste chokolade
  4. Placer dem på bagepapir og giv dem en kort tur på køl, så chokoladen størkner hurtigt
  5. Gentag med resten
  6. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *