Solbæris med hvid chokolade

Solbær må være en af de lækreste bær i desserter om sommeren. Så intens og syrligt et bær, som bliver kraftig og sød i sekundet, det bliver blandet med sukker. Disse solbæris er en god solbærbombe betrukket med hvid chokolade. En perfekt kombi og modsætning til kæmpe eskimo med mørkt chokolade og små hint af solbær. Denne solbæris er en kraftig og lækker en af slagsen med hele isen blandet med solbær. Isen er lavet på en legeret ismasse som efterfølgende er rørt og nedkølet på en ismaskine. Til overtræk er den lækre hvide chokolade, som danner et dejligt sprødt lag med et godt knæk! Mums ikke? Her er opskriften:

Ingredienser til solbæris med hvid chokolade:

Antal solbæris med hvid chokolade: 6-7 stk.
Sværhedsgrad: Let til mellem
Redskaber: termometer, isforme, ismaskine

Ismasse:
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 3 dl sødmælk
  • 1,5 dl fløde
  • 4 spsk God solbærmarmelade eller hjemmelavet som HER
Chokoladeovertræk:
  • 400 g hvid chokolade

Fremgangsmåde til solbæris med hvid chokolade:

Ismasse:
  1. Ismassen laves ved at piske en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
  2. Imens opvarmes sødmælk og fløde i en gryde
  3. Når æggesnaps er lys og luftig hældes den varme mælkefløde i æggesnapsen og den piskes til alt er samlet
  4. Herefter kommes massen tilbage i gryden og ismassen koges langsomt op til det begynder at tykne og opnår ca. 86 grader (pisk løbende)
  5. Når ismassen er legeret, kommes den i en bøtte og på køl til nedkøling

Frys af ismasse og blanding af solbær:

  1. Når ismassen er kølet ned, køres den kold og frossen/let cremet på en ismaskine
  2. Inden isen er helt fast tilsættes solbærmarmelade, købt eller hjemmelavet, så isen bliver godt blandet med solbær og får en dejlig lilla farve
  3. Fyld dine isforme med ismassen og sæt dem på frys
Chokolade:
  1. Smelt den hvide chokolade i mikroovnen
  2. Kom chokoladen i et glas som isene kan dyppes i
  3. Overtræk isene med hvid chokolade og sæt dem tilbage på frys, indtil de skal spises

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *