Crumble med rabarber, jordbær og vaniljecreme

Reklame for Svansø & Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med *.

Sol og sommer betyder altid en lækker hjemmelavet crumble med jordbær og rabarber. Det er den nemmeste dessert og giver den dejligste sommerstemning uanset om der er godt vejr eller ej. Crumblen laves ved at blande alle ingredienser til en samlet crumblemasse, som sidst vendes med hvid chokolade. Den hvide chokolade passer så godt til de syrlige rabarber! Crumbleblandingen er lavet på blandt andet mandelmel fra Svansø, hvilket giver en dejlig nøddet smag, uden at der er nøddestykker i dejen. Crumblen bages og serveres med en frisk pisket vaniljecreme fra Skælskør Frugtplantage, som er super nem at anvende direkte fra køl.

Hvis du vil være på forkant til dine gæster, kan du med fordel lave crumblemassen forinden og opbevare den på køl indtil den skal smuldres ud over frugterne og bær. På den måde kan du servere nylavet og nybagt crumble med rabarber og jordbær til dine gæster – HELT uden at være stresset! 🙂 Her er opskriften, jeg håber du vil kunne lide den:

Ingredienser til crumble med rabarber, jordbær og vaniljecreme

Antal personer: 4-6 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Tærtefad ca. 22 i diameter

Crumble med mandelmel:
  • 170 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 50 g suker
  • 100 g havregryn
  • 75 g mandelmel (Svansø)
  • 25 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g hvid chokolade (KØB HER*)
Andet:
  • 350 g blandede jordbær og rabarber
  • 1/2 spsk sukker til at blande med jordbær og rabarber
  • 1 karton (500g) færdig vaniljecreme fra Skælskør Frugtplantage (opbevares på køl, så den er kold, når den piskes)

Fremgangsmåde til crumble med rabarber, jordbær og vaniljecreme:

Crumble med mandelmel:
  1. Start med at komme jordbær og hakket rabarber i et ønsket fad, og sæt til side
  2. Bland alle crumble ingredienser i en skål (vent med hvid chokolade)
  3. Miks det sammen med hænderne eller med en ske til det er en samlet masse
  4. Tilsæt den hvide chokolade og fordel det jævnt i crumblenmassen
Andet:
  1. Drys med sukker på jordbær og rabarber
  2. Drys crumblen hen over jordbær og rabarberne
  3. Opvarm en ovn ved 200 grader alm ovn
  4. Bag crumble med rabarber og jordbær til den er let brun og boblende (ca. 20-25 minutter)
  5. Afkøl let inden den serveres
  6. Imens kan vaniljecremen piskes til en luftig vaniljecreme der kan serveres til den lækre crumble med rabarber og jordbær

Velbekomme!

Er du også helt vild med crumble og ønsker at anvende en crumblemasse på andre måder? Så skal du prøve at se denne opskrift på en rabarbertrifli med en crumble med hvid chokolade HER!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *