Pandekager med chokolade og chokoladesauce

pandekager med chokolade

Pandekager er noget af det bedste der findes og så er det noget af det nemmeste der findes at lave. Disse pandekager med chokolade er lækre og toppet med en flydende chokoladesauce og toppet med friske jordbær – en rigtig chokolade dessert som alle chokolade-glade-munde kan lide!

Pandekagerne kan med fordel serveres og spises med en god vaniljeis som kan supplere den ellers tunge chokoladefyldige dessert. Pandekagerne kan nemt laves forinden de skal serveres, hvis man gerne vil være i god tid, inden gæsterne kommer til middag. De kan nedfryses og efterfølgende tøes op og lunes i ovnen ved 175 grader i 10 minutter, når de skal spises.

Pandekagerne er lavet på både mælke og mørk chokolade som blandes med pandekagedejen. Pandekagerne steges lige med det samme efter at dejen er samlet.

Måske du bliver pandekagesulten? Måske du hellere vil spise pandekager uden chokolade? Hvis du gør, skal du prøve disse lækre pandekager:

Ingredienser til Pandekager med chokolade:

Antal: 7 tykke Pandekager
Tid: 30 minutter

Pandekager med chokolade:

  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5 dl olie
  • 225 g hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 50 g 80% Mørk chokolade
  • 50 g 40% Mælke chokolade

Chokoladesauce:

  • 150 g mælkechokolade (Ca 40%)
  • 2 dl fløde

Tilbehør:

  • Hakket eller chips af chokolade
  • Friske jordbær

Fremgangsmåde til pandekager med chokolade og chokoladesauce:

Pandekager med chokolade:

  1. Bland æg, sukker, mælk og smeltet smør i en skål Under piskning
  2. Tilsæt mel og natron og rør til dejen opnår en ens flydende konsistens
  3. Smelt chokolade og vend det i pandekagedejen
  4. Steg pandekager med chokolade på en pande i olie til de opnår en gylden farve og er stegt indeni

Chokoladesauce:

  1. Opvarm fløde til lige under kogepunktet
  2. Hæld herefter fløden lidt ad gangen over chokoladen under omrøring indtil alt chokolade og fløde er blandet
  3. Kom chokoladesaucen på en kande, så den er let at hælde på pandekagerne
  4. Server med det samme – evt. med en god vaniljeis!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *