Luksus drømmekage med pecan- og kokos karamel

Reklame for Svansø. Luksus drømmekage med pecan- og kokos karamel er den perfekte klassiske kage at servere for sine gæster. Jeg har en svaghed for luksus drømmekage og pecannødder og tænkte dette måtte være en god kombination. I samarbejde med Svansø måtte denne opskrift derfor være et MUST BAKE med deres kokosmel og pecannødder. Drømmekagebunden er en klassisk grundopskrift, men kokosfyldet er tilsat de lækre pecannødder, hvilket giver et dejlig ekstra tvist og sprødhed. Hvis man sørger for at “koge” karamllen nok, opnår man en lækker karamelkonsistens på toppen af drømmekagen. Så sæt endelig pecan- og kokos karmellen igang i god tid. Den kan nemt stå imens du laver drømmekagedejen. I opskriften står der, at man kan lave den, når drømmekagen bages første gang. MEN har du ekstra tid, så prøv at lav den og lad den stå og trække inden den kommes på den bagte drømmekage.

Jeg foretrækker at man opbevarer den bagte luksus drømmekage på køkkenbordet pakket ned i en luftig beholder. Hvis den kommer på køl, synes jeg den bliver tør, hvilket jeg synes gælder al kage (undtagen en tung brownie/blondie). Bageren har jo heller ikke deres kager i disken på køl? Det er nok smag og behag!

Kagen er i sig selv hurtig at lave og for mig tog det ca. 30 minutters arbejdstid at lave kagen plus ca. 20 minutters bagetid. Dermed en hurtig kage til uventede gæster. Her er opskriften, du kommer til at drømme om 😉

Ingredienser til luksus drømmekage med pecan- og kokos karamel:

Antal personer: 9 personer (9 store stykker)
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 30-45 minutter + bagetid (ca. 20 minutter)
Redskaber: 22×22 kvadratisk kageform

Drømmekagedej:
  • 300 g rørsukker (Svansø)
  • 3 æg
  • 1 tsk vanilje
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
Pecan- og kokos karamel:
  • 125 g smør
  • 0,5 dl mælk
  • 250 g brun farin
  • 100 g kokosmel (Svansø)
  • 50 g pecannødder i stykker (Svansø)

Fremgangsmåde til Luksus drømmekage med pecan- og kokos karamel:

Drømmekagedej:
  1. Pisk en æggesnaps af æg, sukker og vanilje
  2. I en gryde smeltes imens smør og mælk
  3. Vend den varme flydende del i den ny luftigt piskede æggesnaps, så begge dele er samlet godt. Undgå at piske, men vend det blot sammen, så luften ikke forsvinder
  4. I en anden skål blandes mel og bagepulver
  5. Si melblandingen ned i den flydende del og vend melet sammen med de resterende ingredienser (igen uden at piske luften ud)
  6. Beklæd en kvadratisk bageform med bagepapir og hæld drømmekagendejen deri
  7. Bag drømmekagen af første omgang ved 200 grader alm luft i ca. 10-12 minutter (til den har sat sig nogenlunde)
  8. Imens drømmekagen bager det første laves pecan og kokoskaramellen, som skal bages de sidste 5 minutter med drømmekagen
Pecan- og kokos karamel:
  1. Imens drømmekagen er i ovnen smeltes alle ingredienserne til pecan og kokos karamellen i en gryde til det får en flydende og karamelagtig konsistens
  2. Når kagen har bagt i 10-12 minutter og den er gylden og let bagt tages den ud af ovnen
  3. Pecan og kokos karamellen fordeles på drømmekagebunden i et jævnt (tykt) lag
  4. Sæt drømmekagen tilbage i ovnen, og sæt den på varmluft 200 grader
  5. Bag den til karamellen begynder at boble og blive let gylden (ca. 5 minutter)
  6. Tag den lækre luksus drømmekage ud af ovnen og afkøl den inden den skal skæres ud (karamellen har godt af at sætte sig)
  7. Opbevar den ved stuetemperatur til den skal serveres eller kom den på frys

Velbekomme!

Hvis du er vild med drømmekage og ønsker en endnu mere snasket og blød drømmekage, skal du prøve denne blondie med drømmekagetopping – en kage med massere af hvid chokolade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *