Gold blondie med cheesecake

Reklamelinks er markeret med *.

Er der noget jeg er vild med så er det chokolade, blondie og cheesecake! Og hvad bedre er alle disse sammen i en god kombination?! Denne lækre gold blondie er lavet på en gold chokolade, som smager dejlig at karamel. Gold chokoladen som hovedingrediens i blondien, en lys slags brownie. Blondien er toppet med en cheesecake masse som giver en friskhed til den ellers søde kage. En gold blondie som passer godt til den lækre dessert eller eftermiddagskaffen som skal give glade gæster.

Opskriften er lavet på en luftig æggesnaps tilsat smeltet smør og chokolade. Sidst tilsættes de tørre ingredienser til kagedejen og kagedejen hældes i en firkantet kageform (ca. 22×22 cm). Ovenpå kagedejen kommes cheesecake masse lavet på neutral flødeost, sukker og æg, som giver et frisk pust til den meget søde gold blondie. Kagen bages ved 175 grader og køles helt af inden kagen pyntes med lige lidt ekstra smeltet gold chokolade inden servering. Kagen kan nemt laves et par dage før den skal serveres og egner sig særlig godt med en syrlig is eller sorbet til – måske citron? Her er opskriften:

Ingredienser til Gold blondie med cheesecake:

Antal personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Let

Gold Blondie:
  • 130 g smør
  • 130 g chokolade til smeltning (Gold – karamelchokolade*)
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1 nip salt
  • 50 g gold chokolade til at drysse på kagedejen efter cheesecake er tilsat
Cheesecake masse:
  • 200 g neutral flødeost
  • 25 g sukker
  • 1 æg
Pynt:

Fremgangsmåde til gold blondie med cheesecake:

Gold blondie:
  1. Smelt gold chokolade og smør i en gryde.
  2. I en skål piskes en luftig æggesnaps af æg, sukker og vanilje
  3. Lad nu masse chokolade og smør køle af i et par minutter
  4. Tilsæt den lune chokolade og smør til æggesnapsen og vend disse sammen (OBS på ikke at piske men blot vende, så luften ikke slås ud)
  5. I en skål blandes mel og salt
  6. Si det tørre ned i chokoladeblandingen og rør rundt til ensartet masse
  7. Hak chokoladen og tilsæt den til kagedejen
  8. Beklæd en kvadratisk (ca 22×22) form med bagepapir og hæld blondiedejen heri og stil den på køkkenbordet mens cheesecakemassen laves
Cheesecakemasse og bagning af gold blondie:
  1. Lav nu cheesecakemassen af æg, sukker og philidelphia rørt sammen
  2. Hæld cheesecake massen ovenpå blondien og træk rundt med en ske, så et mønster dannes
  3. Bag blondien ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. OBS, blondien skal være blød i midten, da den helst skal være snasket og blød.
  4. Stil den lune gold blondie på køl i ca. 2-4 timer til den er kølet helt ned og kan skæres ud i lækre kvadrater

Velbekomme!

Hvis du har en svaghed for blondie, skal du også prøve /nytaarskage-med-blondie-citrus-karamel/


5 thoughts on “Gold blondie med cheesecake

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *