Myslibarer med chokolade

Reklame for Callebaut. Opskriften er modtaget fra Callebaut og videreudviklet af undertegnede til kagelivs egen version. I forbindelse med mit gode samarbejde med Callebaut har jeg fået til udfordring at videreudvikle deres myslibarer.

En myslibar der er lavet på en masse gode kerner og nødder sammen med god chokolade, Power 40, som er en mælkechokolade på med et reduceret sukkerindhold og derfor mere kakaoindhold. Derudover en Power 80, på 80 % ligeledes med reduceret sukkerindhold. Myslibarerne er tilsat frysetørret hindbær, soltørret tranebær og Power 41, mælkechokolade som fyld og til sidst dyppet i den mørke Power 80.

Hvis du ikke har de skrevne nødder som på listen, kan andre typer nødder også anvendes. Tilsæt blot efter mængden, så det passer til de andre ingredienser.

Disse lækre myslibarer med chokolade er super nemme at lave og kræver ikke meget arbejdstid. De hviler og sætter sig på køl, hvorefter du dypper dem i chokolade – og så er de klar til at blive spist!

Ingredienser til myslibarer med chokolade:

Antal: 12-15 stk myslibarer med chokolade
Sværhedsgrad: Let

Kerner og nødder:
  • 40 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 40 g valnødder
  • 40 g paranødder
  • 160 g mandler
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 50 g kokos
  • 50 g chiafrø
  • 50 g sesamfrø
Karamel:
  • 90 g sukker
  • 60 g mørk sirup
  • 100 g fløde
  • 60 g kokosolie (til når karamellen har kogt)
Frugt og chokolade til myslibar:
  • 50 g soltørret tranebær
  • 15 g frysetørret hindbær
  • 100 g Power 41, 40,7 % mælkechokolade fra Callebaut
Chokolade:
  • 400 g 80 % Power 80 fra Callebaut

Fremgangsmåde til myslibarer med chokolade:

Kerner og nødder:
  1. Start med at komme alle kerner, havregryn, hakkede nødder på en bradepande
  2. Bag/rist kerner og nødder af ved 170 grader i ca. 10-15 minutter til de opnår meget let farve
  3. Imens kan karamellen laves
Karamel:
  1. Kom sukker og mørk sirup i en gryde
  2. Lad det koge til det opnår en temperatur på ca. 115 grader og er tykkere i konsistensen
  3. Når karamellen har opnået 115 grader tilsættes kokosolie og røres ud i karamellen
Samling af myslibarer:
  1. Kom alle kerner og nødder i en skål
  2. Tilsæt tranebær og frysetørret hindbær
  3. Tilsæt den varme karamel og rør godt rundt til det er fordelt med alt det tørre
  4. Lad masse køle let af og tilsæt derefter mælkechokoladen Power 41 og rør den let rundt uden at den smelter helt sammen med ingredienserne
  5. Beklæd en aflang form passende til massen
  6. Pres myslimassen ned i formen, så massen samler sig
  7. Sæt myslimassen på køl 4-5 timer til den har sat sig og karamellen er størknet
Dypning af myslibarer i chokolade:
  1. Når myslien har sat sig kan de skæres ud og dyppes
  2. Temperer chokoladen til maks 31-32 grader
  3. Dyp hver myslibar i chokoladen og lad dem størkne på et stykke bagepapir
  4. Opbevar i en tæt beholder – evt på køl, så holder de længere

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *