Karameltærte med chokoladeganache ala twix

Reklame for Le Cruset. Jeg har været så heldig at lave et samarbejde med Le Cruset, som du sikkert er bekendt med, har en masse lækre sager. Både gode gryder og fine fade! Jeg har fået fingrene i dette fine ildfast fad i lyserød, amen bliver det finere? Et lyserød fad! Et fad som er perfekt til både desserter og hverdagsmad – et rigtig tærtefad, hvis du spørger mig. Og selvfølgelig skulle jeg lave en sød tærte. Og er der noget jeg er vild med, så er det karamel og chokolade. Det kunne derfor ikke blive meget andet end en karameltærte med chokoladeganache ala Twix. En sprød mørdejsbund med en karamel lavet på hvid chokolade og en mørk chokoladeganache på toppen! Mums!
Karameltærten er oplagt at spise sammen med en god vaniljeis – måske hjemmelavet?

Den lækre twix karameltærte kan nemt laves dagen før den skal serveres, da karamel og chokolade skal have tid til at sætte sig. Vent eventuelt med at pynte kagen.

Ingredienser til karameltærte med chokoladeganache ala twix:

Antal personer: 10-12
Sværhedsgrad: let til mellem

Mørdej:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g durummel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g koldt smør i tern
  • 1 æg
Karamelchokolade:
  • 85 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 240 g hvid chokolade
  • 1 nip salt
Chokolade ganache:
  • 75 g mørk chokolade (80%)
  • 75 g Mælkechokolade (Ca. 40%)
  • 1,5 dl fløde
  • 10 g sirup (glukose eller lys sirup)
  • 1 nip salt
Karamelpynt:
  • 100 g sukker
Chokoladesnirkler:
  • 75 g chokolade (ca. 50-60 %)
Andet pynt:
  • Karamelkugler (mine er fra Valrhona)


Fremgangsmåde til karameltærte med chokoladeganache ala twix:

Mørdej:
  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål
  2. Tilsæt koldt smør i tern og rør ingredienserne sammen til de får en smuldret konsistens
  3. Tilsæt ægget og rør dejen sammen til en samlet masse
  4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir
  5. Køl mørdejen ned i ca 20-30 min
  6. Smør det ildfaste fad med smør
  7. Kom mørdejen i formen og lad alle sider og kanter blive tildækket
  8. Bag mørdejen ved 200 grader i 20-22 minutter
Karamelchokolade:
  1. Kom sukker i en gryde og smelt sukkeret
  2. Imens varmes fløden i en anden gryde
  3. Når sukker er smeltet uden at røre i det hældes fløden i sukkeret lidt af gangen indtil det er en samlet masse
  4. Tilsæt salt
  5. Hæld herefter karamellen over den hvide chokolade
  6. Bland karamel og chokolade sammen til en ens masse
  7. Hæld karamellen på mørdejsbunden og fordel det jævnt – gem lidt karamelchokolade, som skal sprøjtes på som pynt på toppen af kagen
  8. Stil den lune karameltærte på køl og lad karamellen sætte sig inden chokoladeganache kommes på
Chokoladeganache:
  1. Varm fløde og sirup i en gryde til lige inden det begynder at boble
  2. I en skål kommes begge chokolader både lys og mørk chokolade
  3. Hæld den varme fløde i 3-4 gange over chokoladen og rør til en ens masse
  4. Lad chokoladeganachen stå lidt og køle af hvorefter den hældes på tærtebunden med karamel
  5. Fordel chokoladeganache jævnt og stil igen tærten på køl, til alt har sat sig
Karamelpynt:
  1. Smelt sukker i en pande
  2. Hæld det ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag
  3. Knæk det i ønskede stykker når det er størknet
Chokoladesnirker:
  1. Temperer chokoladen til ca. 29-31 grader
  2. Fordel chokoladen på et stykke kageplast og lad det sætte sig et minut eller to
  3. Træk striber med en takket spatel
  4. Twist kageplast så snirklerne opnåes
  5. Sæt kageplast med chokolade på køl, så snirklerne får et hurtigt chok hvorefter plastik og chokolade kan frigøres fra hinanden
Pyntning:
  1. Når chokoladen har sat sig kan karameltærten pyntes
  2. Placer chokoladesnirkler
  3. Sprøjt dutter af karamelchokolade (jeg har brugt en fra søstrene grene (men Wilton 4B minder om den)
  4. Drys med karamelkugler (mine er fra Valrhona)
  5. Placer karamelstykker i karamelchokoladen
  6. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *