Luksus chokolade cheesecake

Er du gået igang med overvejelserne for desserten til nytårsaften? Måske ikke endnu, men her en lækker luksus chokolade cheesecake til inspiration. Den er fyldt med god chokolade i både kiksebunden og chokoladetoppen.

Chokoladen består af en lækker mælkechokolade der passer perfekt til den cremede cheesecake masse. Den festlige luksus chokolade cheesecake er lavet på en kiksebund på smør, kiks og mælkechokolade. Cheesecake fyldet er lavet på en neutral flødeost, citron, vanilje, sukker og fløde som sammen bliver til den mest cremede cheesecake masse som skal toppes med en blød mælkechokoladeganache.

Desserten, luksus chokolade cheesecake, kan nemt laves en dag før den skal serveres. Du kan derfor lave cheesecaken d. 30. december og komme mælkechokoladeganachen på toppen, når cheesecakemassen har sat sig på køl 4-5 timer. Chokolade snirklerne kan du også lave forinden og opbevare i en lufttæt beholder et koldt sted. Du kan derfor servere den lækre chokolade cheesecake for dine gæster, uden at skulle stå i køkkenet.

Ingredienser til Luksus chokolade cheesecake:

Antal personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: 17 cm springform, kageplast,

Kiksebund:
  • 200 g digestive kiks
  • 75 g smør
  • 50 g mælkechokolade
Cheesecake masse:
  • 3 blade husblas
  • saft fra 1 lille citron (svarende til 1/4 dl)
  • 2 tsk vaniljepasta (flydende sirup med ægte vanilje)
  • 400 g neutral flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1,5 dl fløde
Chokoladeganache:
  • 1 husblas
  • 2 dl fløde
  • 350 g mælkechokolade
Pynt:
  • 100 g mælkechokolade
  • Sølvstøv
  • Sølvkugler
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til Luksus chokolade cheesecake:

Kiksebund:
  1. Blend kiks til en smuldret masse
  2. Tilsæt herefter den smeltede smør og rør massen rundt
  3. Tilsæt sidst smeltet mælkechokolade og rør kiksemassen sammen
  4. Beklæd en 17 cm springform med bagepapir og kageplast eller en kagering med bagepapir i bunden og kageplast på siderne
  5. Fyld kiksebunden i formen og pres den fast, så den får en jævn overflade
  6. Sæt kiksebunden på køl mens cheesecake massen forberedes
Cheesecakemasse:
  1. Start med at tage alle ingredienserne på køkkenbordet, så fløde og flødeost får lidt højere temperatur
  2. Udblød husblas i rigeligt vand i 10 minutter
  3. Imens opvarmes citronsaften med vaniljepastaen i en gryde
  4. I en skål piskes flormelis med flødeost
  5. Husblas kommes i den varme citronmasse og afkøles 1-2 minutter mens flødeskum piskes
  6. Flødeskum vendes sammen med flødeostemassen
  7. Kom herefter en lille del flødemasse over i citron/husblas saften og rør hurtigt rundt så temperaturen på den varme citrondel falder
  8. Hæld herefter den lune citron/flødemasse over i den resterende flødemasse og rør rundt til du har en ens masse
  9. Hæld nu cheesecakemassen i springformen og fordel massen jævnt på kiksebunden
  10. Sæt nu cheesecakemassen på køl i 4-5 timer – til den har sat sig, hvorefter chokoladeganache kan kommes på toppen
Chokoladeganache:
  1. Udblød husblas i vand i 10 minutter
  2. Opvarm fløde i en gryde
  3. Hak mælkechokoladen og kom den i en skål
  4. Hæld den varme fløde over chokoladen og tilsæt den udblødte husblas vredet for vand
  5. Vend fløde og chokolade sammen indtil du opnår en tyk chokolademasse
  6. Lad chokolademassen afkøle 5-10 minutter og hæld den derefter på cheesecakemassen
  7. Sæt herefter den næsten færdige chokolade cheesecake tilbage på køl i 2-3 timer, til chokoladeganachen har sat sig og den derefter kan pyntes
  8. Imens kan chokoladepynt laves
Chokoladepynt:
  1. Temperer mælkechokoladen ved at smelte den hakkede chokolade i mikroovnen
  2. Chokoladen må ikke overstige 30-31 grader
  3. Stop gerne inden al chokoladen er smeltet og rør den rundt
  4. Tag et stykke kageplast og sæt det fast på bordpladen
  5. Smør den netop smeltede chokolade ud på kageplasten
  6. Brug en takket “skraber” til at skabe striber i chokoladen
  7. Lad den ligge 1-2 minutter til den sætter sig og snur den derefter omkring sig selv, så kageplasten får et tvist = snirkler
  8. Lad chokoladen størkne helt – evt et hurtigt chok på køl
  9. Befri herefter chokoladen fra plast og snirkler fra hinanden og sæt dem på den færdige chokolade cheesecake
  10. Pynt med sølvstøv, sølvkugler og skovsyre
  11. Server med det samme eller opbevar din luksus chokolade cheesecake på køl indtil servering!

Velbekomme!

Er du lige så vild med cheesecake som jeg, så skal du prøve andre af mine opskrifter på cheesecakes:

chokolade cheesecake

nytaarskage passionsfrugt cheesecake

kirsebaer cheesecake

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *