Lucia kranse med marcipan remonce

Når datoen nærmer sig d. 13. december begynder min hjerne at tænke på Lucia, med de hyggelige optog og levende lys i gader og stræder. For svenskerne betyder d. 13. december luciabrød fyldt med god og smagsfyldt safran. Safran er et dyrt krydderi, men det er bestemt pengene værd. 0,2g safran koster ca. 30 kr, og det er hvad der skal bruges i denne opskrift.

Jeg elsker luciabrød og prøver hvert år at lave en ny version af luciabrød. Dette år består opskriften af disse lækre lucia kranse fyldt med en god marcipan remonce. Lucia kransene er derfor lige til at spise, som var de en blød og sød kage.

Opskriften er super nem og tager ikke lang til at lave. Dejen er lavet på en røremaskine, men kan nemt gøres uden, hvis man ikke ejer en røremaskine. Dejen hæver i 1 time, formes til kranse, smøre smed remonce og efterhæver dernæst i 45 minutter, hvorefter de pensles med æg, drysses med perlesukker og bages til de er gyldne og luftige.

Måske du skal forkæle dine nærmeste til lucia med disse lucia kranse? Her er opskriften:

Ingredienser til lucia kranse med marcipan og remonce:

Antal: 15 lucia kranse
Sværhedsgrad: Nem

Gærdej:
  • 100 g smør
  • 2,5 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1/4 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 0,2 g safran (svarende til de små bøtter man kan købe i supermarkedet)
  • Ca. 500-550 g mel (prøv dig lidt frem, så dejen ikke bliver tør)
  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker til drys
Marcipanremonce:
  • 150 g marcipan
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanilje

Fremgangsmåde til lucia kranse med marcipan remonce:

Gærdej:
  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælken, så den er fingervarm
  2. Hæld det flydende over gæret og opløs gæren
  3. Rør herefter æg, safran og sukker ud i den flydende masse
  4. Tilsæt nu melet lidt af gangen inklusiv salt og lad dejen røre (hvis du har en røremaskine) i 15-20 minutter, til at dejen slipper siderne og til at dejen bliver smidig
  5. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time til den opnår ca. dobbelt størrelse
  6. Lav imens remoncen
Remonce:
  1. Bland marcipan, sukker og smør i en skål
  2. Bland det sammen med en gaffel, så alle ingredienserne er blandet med hinanden
Samling af lucia kranse:
  1. Rul gærdejen ud til en rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse
  2. Spred remoncen i et tyndt lag på gærdejen
  3. Fold den ene halvdel over den anden
  4. Skær strimler af dejen og snur dem rundt, så de får et tvistet udseende og saml dem herefter til en snuret krans
  5. Lad lucia kransene hæve ved 45 minutter
  6. Pensel lucia kransene med æg og drys med perlesukker
  7. Bag de nu hævede lucia kranse i ovenen ved 200 grader i 10-15 minutter (til gyldne)
  8. Afkøl lucia kransene og spis!

Velbekomme!

Ønsker du et luciabrød, som er mere brød end kage? Så skal du prøve denne opskrift!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *