Brownie med ganache og gold pynt

Reklame for Callebaut Chokolade. En kage jeg altid vender tilbage til, er en brownie. Denne lækre brownie med ganache lavet på mælkechokolade
(Java 32,6% Callebaut) og pyntet med den fineste GOLD spiral på toppen, er som ordene lyder, fyldt med rigeligt chokolade. OG JEG ELSKER DET! Chokoladen er både smeltet, tilsat i rå form og vendt med fløde. Massere af måder man kan bruge god chokolade på i en dessert.

Jeg er virkelig blevet glad for mit samarbejde med Callebaut chokolade (reklame), da deres chokolade ankommer i små chokolade chips, så du er fri for at hakke chokoladen og lave en masse svineri. Jeg havde en rest chokolade, som jeg tidligere havde tempereret og derfor smeltet sammen, hvorfor jeg skulle hakke den. Og netop dér blev jeg mindet om, at jeg nyder ikke at skulle hakke chokoladen, hver gang jeg skal bruge den. Du kan få hvilken som helst chokolade i knap/chip form, så den er let at anvende. I denne lækre brownie med ganache har jeg brugt GOLD chokolade, 32,6% (Java) mælkechokolade og en mørk 54,5% (811).

Min GOLD chokolade har jeg brugt til at lave den fine spiralform til toppen af den lækre brownie med ganache. Jeg har købt min hos Kunst og Køkkentøj (ingen reklame, blot et anbefaling). Den er nem at anvende og formen er ganske tynd, så chokoladen sætter sig rimelig hurtig (1-2 timer).

Ingredienser til Brownie med ganache og gold pynt:

Antal personer: 10
Sværhedsgrad: mellem

Brownie:
  • 145 g smør
  • 145 g chokolade (54,5%, 811 Callebaut)
  • 325 g sukker
  • 3 æg
  • 165 g mel
  • 1 tsk vanilje
  • 1/2 tsk natron
  • 1 nip salt/knivspids
  • 2 spsk kakao
  • 110 g mælkechokolade (Java 32,6% Callebaut)
Mælhechokolade ganache:
  • 2 dl fløde
  • 140 g mælkechokolade (Java 32,6% Callebaut)
GOLD pynt:
  • 40 g GOLD Chokolade (Callebaut)
  • 1/2 husblas
  • 1/2 dl fløde

Chokoladecreme:

  • 1 husblas
  • 85 g mælkechokolade (Java 32,6 % Callebaut)
  • 1,2 dl fløde

Andet:

  • Rød Skovsyre
  • Karamel kugler (Callebaut)
  • Salt flager

Fremgangsmåde til Brownie med Ganache og GOLD pynt:

Brownie:
  1. Smelt smør og chokolade i en gryde
  2. Tilsæt sukker til den smeltede, varme masse og rør det ud
  3. Tilsæt herefter et æg ad gangen til den lune sukker/smør/chokolademasse
  4. Kom den flydende masse i en større skål
  5. Tilsæt en blanding af mel, vanilje, salt, natron og kakao
  6. Vend rundt til det tørre og flydende er samlet til en sej brownie masse
  7. Tilsæt mælkechokolade til dejen
  8. Hæld dejen i en 20 cm springform, som er beklædt med bagepapir
  9. Bag ved 175 grader i 30-35 minutter
  10. Lad brownien køle helt af, inden chokoladeganache skal på toppen af kagen
  11. Imens kagen bager og afkøler kan du lave GOLD pynten
GOLD pynt:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand imens fløde opvarmes
  2. Kom GOLD Callebaut chokolade i en skål
  3. Opvarm fløden til lige under kogepunktet
  4. Når fløden er varm hældes den over GOLD chokoladen og husblas kommes deri (vredet for vand)
  5. Rør med en dejskraber i bunden af skålen med chokolade og fløde, og rør til du har en blank chokolademasse
  6. Si til sidst massen igennem en si
  7. Hæld den flydende chokolademasse over i silikoneformen og sæt den på frys (Denne skal først bruges igen, når kagen skal pyntes)

Chokoladecreme:

  1. Udblød husblas i en skål med rigeligt vand
  2. Kom mælkechokoladen (Java 32,6 % Callebaut) i en skål
  3. Varm fløden i en gryde
  4. Når fløden er varmet hældes den rette mængde fløde over mælkechokoladen og husblas tilsættes
  5. Vend fløden og chokoladen sammen
  6. Sæt chokoladefløden på køl til den er ca. 5 grader, hvorefter den skal piskes og sprøjtes ud i dutter på kagen
Chokolade ganache:
  1. Varm fløden i en gryde til lige under kogepunktet
  2. Hæld fløden over mælkechokoladen (Java 32,6 % Callebaut)
  3. Rør med en dejskraber i midten til chokoladen er opløst
  4. Hæld ganache på brownien og lad denne afkøle helt inden chokoladecremen sprøjtes på og GOLD elementet kommes på toppen
Pynt:
  1. Befri din brownie med ganache fra springformen
  2. Placer den på et fad
  3. Når chokoladecremen er helt kold, piskes den let op
  4. Chokoladecremen kommes på sprøjtepose med rund tyl
  5. Sprøjt dutter af chokoladecreme rundt på brownien (se billede)
  6. Pop GOLD chokoladen ud af snirklen og placer på ganache og chokoladecreme
  7. Pynt med karamelkugler, rød Skovsyre og saltflager

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *