Citron og blå birkes snurrer med marcipan og cremet frosting

Reklame for Svansø. Citron og blå birkes snurrer med marcipan og en cremet frosting toppen af flødeost og flormelis. Lyder det ikke lækkert? En snurreversion af lemon poppyseed kage, som helt sikker vil bringe glæde i dit køkken, både under og efter bagning! Dejen er lavet med blå birkes fra Svansø (reklame) og remonce er fyldt med god smag af citron, marcipan, blå birkes og rørsukker fra Svansø (reklame). De lækre snurrer toppes med en cremet og frisk frosting som passer perfekt til den bløde og søde snurrer.

Jeg laver ofte en stor portion snurrer, når jeg nu er igang. De er nemlig super nemme at fryse ned! Når de skal tages op igen, tør jeg dem blot op på køkkenbordet og luner dem i ovnen. Hvis det skal gå rigtig hurtigt, fordi du pludselig har fået stor trang til dem, kan de også lunes i mikroovnen – men pas på du ikke giver for lang tid, da det vil gøre dem seje. Prøv dig frem for hvad der passer bedst for dig.

Jeg har skrevet i opskriften, at den samlede arbejdstid er 15 minutter hvor dejen forberedes og køres på røremaskine, hvis du er så heldig samt remonce laves. Derefter 15-20 minutter til samling af snurrer og forberedelse af cremet frosting. Den resterende tid er tid, hvor du ikke skal lave noget, men hvor dejen skal passe sig selv under hævning og bagning i ovnen. Som du kan se, er det ikke længe, og du har meget snart lækre citron og blå birkes snurrer klar til spisning! Her er opskriften:

Ingredienser til citron og blå birkes snurrer med marcipan og cremet frosting:

Antal: 16 stk
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 15 minutter + 15-20 minutter
Hævetid: 1 time + 30 minutter

Snurre dej:
  • 25 g gær
  • 2,5 dl letmælk
  • 1 stort æg (evt 2 små)
  • 1,5 spsk rørsukker (Svansø)
  • 475-525 g mel (mærk efter om dejen samler sig)
  • 4 tsk blå birkes (Svansø)
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g smør
Remonce:
  • 200 g smør
  • 200 g rørsukker (Svansø)
  • 200 g marcipan
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Revet skal fra 1 citron
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 tsk blå birkes (Svansø)
Cremet frosting:
  • 200 g neutral flødeost
  • 100 g flormelis
  • Citronskal og saft (smag til – jeg brugte ca. 1-1,5 tsk revet citronskal og 1 tsk saft)

Fremgangsmåde til citron og blå birkes snurrer med cremet frosting:

Snurredej:
  1. Opløs gær i mælken og tilsæt sukker og æg
  2. Tilsæt først 300 g mel og rør dejen til den er meget blød
  3. Tilsæt derefter de resterende 150-200 gram inklusiv birkes (mærk efter hvor meget mel dejen skal have, den skal ikke blive for tør)
  4. Rør dejen til den samler sig og tilsæt derefter smør i tern
  5. Ælt dejen til den slipper kanterne og smør er fordelt
  6. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time med husfilm over skålen
  7. Imens kan remonce laves
Remonce:
  1. Bland smør, sukker, vaniljesukker og marcipan sammen til en cremet konsistens
  2. Tilsæt derefter revet citronskal og blå birkes
  3. Lad den hvile ved stuetepmeratur til den skal smøres på dejen

Samling og bagning af citron og blå birkes snurrer:

  1. Rul dejen ud til en rektangel
  2. Smør remonce på dejen
  3. Fold den ene del over den anden, så du har halvdejen af dejen
  4. Skær herefter strimler af dejen
  5. Snur den lange strimel, og snur den omkring dine fingre
  6. Placer snurreren på en bageplade med bagepapir og gentag med resten
  7. Lad dem hæve i 30 minutter under et viskestykke
  8. Bag ved 190 grader alm luft i 15-17 minutter (til gyldne)
  9. Herefter afkøles de let inden frosting kommes på
Cremet frosting:
  1. Bland alle ingredienser, flødeost, flormelis og citronsaft
  2. Kom på de lækre snurrer
  3. SPIS!

Velbekomme!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *