No bake – Oreotærte med saltkaramel og chokolade

Er der noget jeg elsker, så er det karamel! Og hvad er bedre end en sprød oreotærte med saltkaramel og chokolade – no bake version, så den ikke skal bages. Der er flere elementer i opskriften, men følger du opskriften slavisk, finder du fremgangsmåden i rækkefølge alt efter fryse- og køletider. Saltkaramellen kan laves på forhånd, ligeledes den mørke chokoladepynt og mælkechokoladeganache med Callebaut chokolade (Reklame). Disse kan nemt opbevares på køl og frys, til oreotærten skal samles.

Når oreotærten skal samles pyntes tærten med chokoladecirkel, dutter af chokoladeganache og karamelkugler. Hvis du har rød skovsyre, kan du pynte tærten med dette også. Tærten skal være helt kold, når den serveres, for at karamellen ikke flyder for meget ud.
Hvis du oplever at saltkaramellen er for flydene, har du måske kogt den for lidt i gryden. Et tip er at tage en ske med karamellen, og lægge den kort på køl. Sætter den sig og bliver tyk, er den klar.

Ingredienser til No bake – Oreotærte med saltkaramel og chokolade:

Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: Silikoneform med ringe, springform på 17 cm

Mørk chokoladepynt:
  • 3/4 blad husblas
  • 0,75 dl fløde
  • 75 g mørk chokolade 54,6 % Callebaut
Mælkechokoladeganache:
  • 1,5 blad husblas
  • 140 g mælkechokolade 33 % Callebaut
  • 1,5 dl mælk
  • 1 nip salt
Oreobund:
  • 154 g oreos (1 rulle)
  • 50 g smeltet smør
Saltkaramel:
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl fløde
  • 20 g smør
  • 1 nip salt
Pynt:
  • Karamel kugler fra Callebaut
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til No bake – Oreotærte med saltkaramel og chokolade:

Mørk chokoladepynt:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Opvarm fløde til lige under kogepunktet
  3. Kom chokoladen i en skål (hakket) og hæld den varme fløde over sammen med husblas vredet for vand
  4. Rør fløde og chokolade sammen og si den fri for klumper
  5. Hæld chokoladefløden i din silikoneform (med form som en spiral)
  6. Sæt på frys til den er helt frossen (ca. 2-3 timer)
Oreobund:
  1. Blend oreos til krummer og tilsæt den smeltede smør
  2. Rør oreos og smør sammen
  3. Beklæd din springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne
  4. Pres oreomassen i formen og sæt den på køl mens saltkaramellen laves
Saltkaramel:
  1. I en gryde smeltes sukker ved lav varme (uden at røre i det)
  2. Når sukker er ved at være helt smeltet, opvarmes fløde i en anden gryde til lige under kogepunktet
  3. Hæld den varme fløde over i det smeltede sukker ad flere omgange under omrøring
  4. Tilsæt smør og salt og rør videre
  5. Lad karamellen koge videre i 20-25 minutter – til det sætter sig og den begynder at tykne
  6. Hæld saltkaramellen over oreobunden, og sæt den igen tilbage på køl til saltkaramellen har sat sig, hvorefter mælkechokolade ganachen skal på tærten
Mælkechokolade ganache:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Imens opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  3. Kom chokolade i en skål
  4. Hæld den varme fløde over mælkechokoladen og kom husblas i massen
  5. Rør med en dejskraber til du opnår en ens chokolademasse
  6. Hæld chokoladefløden igennem en si og på oreotærten og saltkaramellen
  7. Sæt tærten på køl, så chokoladeganachen sætter sig helt
  8. Gem den resterende del af chokoladeganachen på køl til at sprøjte dutter på den færdige kage
Pyntning af oreotærte med saltkaramel:
  1. Placer den mørke chokoladepynt i midten af oreotærten
  2. Kom den resterende mælkechokoladeganache på en sprøjtepose med tyl (Brugt: Wilton 4B tyl)
  3. Sprøjt små dutter af mælkechokoladeganache
  4. Drys med karamelkugler og pynt af med skovsyre
  5. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering

Velbekomme!

Er du vild med saltkaramel, så skal du prøve en af mine andre kager med saltkaramel. Måske denne HER!?

2 thoughts on “No bake – Oreotærte med saltkaramel og chokolade

    1. Det kan den helt sikkert 🙂
      Hvis du har karamelkuglerne, vil jeg blot komme dem på lige inden de skal serveres – ligeledes med skovsyre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *