Snurrer med brombær og marcipanfyld

Efteråret er på vej og måske du har fået samlet lige så mange brombær som jeg? Denne her opskrift på snurrer med brombær og marcipanfyld er noget af det bedste med brombær, jeg længe har lavet.

Blødeste og saftige snurrer fyldt med lækre brombær sammen med en remonce af smør, sukker og marcipan. Lyder det ikke skønt?

Mine brombær har jeg været så heldig at plukke fra en have og efterfølgende frosset dem ned til den rigtige kage. Har du friske brombær kan du narturligvis også anvende disse!

Jeg var på foodfestival i weekenden, hvor jeg talte med bageren fra Meyers, som anbefalede mig at komme bær i mine snurrer. Og da jeg havde brombær i min fryser, skulle det selvfølgelig prøves af!

Disse snurrer med brombær med marcipan fyld er super nemme at lave, og det bedste af det hele er at lave en stort portion, så det er nemt at tage en fra fryseren og lune den. Mums! Vil du også det, så er opskriften lige her:

Ingredienser til snurrer med brombær og marcipanfyld:

Antal: 14 stk
Sværhedsgrad: Let

Brombærgrød:
  • 90 g frosne brombær
  • 70 g rørsukker
  • 2,5 spsk vand
Dej:
  • 25 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g smør
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 æg
  • 475-500 g mel
  • Æg til pensling
Remonce:
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 150 g blødt smør
  • 150 g revet marcipan
Andet:
  • 1 sammenpisket æg
  • Sukkerperler

Fremgangsmåde til snurrer med brombær og marcipanfyld:

Brombærsirup:
  1. Kog brombær, sukker og vand til en let sirup
  2. Si bær og sirup fra hinanden og gem til senere
Dej:
  1. Smelt smør og tilsæt mælken – lad den blive fingervarm.
  2. Kom mælken i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt nu sukker, salt, kardemomme, kanel og æg  – rør rundt.
  4. Tilsæt nu melet lidt af gangen og rør det godt rundt til en blød dej. (Hvis du har en røremaskine, lad så gerne dejen røre i 5-10 minutter.)
  5. Lad nu dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur og lav remonce.
Remonce: 
  1. Riv marcipan i en skål.
  2. Tilsæt blødt smør og sukker og rør rundt til en ens masse. ( Her er det vigtigt at du ikke pisker passen, da dette kan medføre, at remoncen flyder meget ud under bagningen)
  3. Tilsæt til sidst brombær sirup, så du får den flotteste farve remonce
Samling af snurrer:
  1. Rul dejen ud til en stor rektangel
  2. Smør brombær og marcipanremonce ud på dejen
  3. Drys med de resterende brombær fra siruppen
  4. Fold den ene halvdel dej over den anden
  5. Skær strimler af dejen på den korte side ( Se billeder nedenfor)
  6. Skær i midten af strimlen, men lad toppen være, så du får en strimmel med ben (Se igen billeder)
  7. Snur benene omkring hinanden og dernæst hele strimlen, så du danner en rundt snurrer med brombær
  8. Lad snurrerne efterhæve i 30 minutter
  9. Pensel med sammenpisket æg og drys med sukkerperler
  10. Bag de lækre snurrer med brombær og maripanfyld ved 200 grader i 15-18 minutter (til gyldne)

Velbekomme!

Er du lige så vild med snurrer som jeg, og snurrer i alle afskygninger? Så skal du prøve nogle af de andre snurrer fra bloggen! Prøv fx kardemomme-snurrer/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *