S’mores cupcakes

S’mores er noget jeg forbinder med hygge ved et bål, sammen med en masse mennesker. Oftest er det om sommeren vi i Danmark hygger omkring et bål, men s’mores bør man jo spise året rundt, fordi det er så lækkert! Derfor har jeg lavet denne nyfortolkning af s’mores, nemlig s’mores cupcakes. S’mores cupcakes lavet på en vaniljecupcake, fyldt med chokoladeganache og toppet med en sej marengs!

Smagen af s’mores samlet i en kage, der kan serveres til enhver lejlighed.

Hvis du ønsker at være på forkant, kan kagerne laves forinden, altså du venter med at lave chokolade ganache og marengs, da disse begge skal laves samme dag som servering.

Ingredienser til s’mores cupcakes:

Antal: 14
Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 1,5 time

Kagedej:
  • 140 g smør
  • 120g sukker
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl fløde
  • 2,5 dl mælk
  • 100 g hvid chokolade
Chokoladeganache:
  • 1 dl fløde
  • 100 g mørk chokolade
Marengs:
  • 125 g sukker
  • 40 g vand
  • 55 g glukose
  • 70 g æggehvider
  • 10 g sukker

Fremgangsmåde til s’mores cupcakes:

Kagedej:
  1. Pisk smør og sukker til en lys masse
  2. Pisk æg i massen
  3. Hæld mælk og fløde i massen
  4. I en skål blandes det tørre, som piskes i dejen, til du opnår en blød og cremet kagedej
  5. Vend til sidst hvid chokolade i dejen
  6. Fyld cupcake forme op, så der er knap 0,5 cm til kanten
  7. Bag cupcakes ved 175 grader alm ovn i 12-15 minutter
  8. Afkøl og lav chokoladeganache imens
Chokoladeganache:
  1. Opvarm fløde til lige under kogepunktet
  2. Kom chokolade i en skål og hæld den varme fløde over
  3. Rør fløde og chokolade sammen til en blank ganache
  4. Lad chokoladeganache stå på køkkenbordet til cupcakes er afkølet og kan pyntes
Marengs:
  1. Når cupcakes er afkølet og klar til pynt, laves marengs
  2. I en gryde kommes sukker, vand og glukose
  3. I en skål kommes æggehvider og den lille mængde sukker
  4. Lad gryden koge ved mellem varme til du får en sirup på 117 grader
  5. Lige inden siruppen opnår 117 pisker du hviderne i skålen med den lille mængde sukker, så hviderne bliver let luftige
  6. Hæld herefter den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under kraftig piskning
  7. Pisk 10-15 minutter – til massen er afkølet og du opnår en fast og luftig skum
  8. Kom marengs på sprøjtepose med rund tyl
Pyntning:
  1. Placer cupcakes på ønsket fad
  2. Udhul et lille hul i midten af dine cupcakes
  3. Fyld hullerne med chokoladeganache
  4. Sprøjt marengstoppe på de lækre cupcakes med chokoladeganache
  5. Gentag med resterende cupcakes
  6. Server med det samme

Velbekomme!

Hvis du er til de lidt mere traditionelle kager, har jeg også en opskrift på Hjemmelavede S’mores HER! Alternativt måske en s’mores brownie, som du kan finde lige HER!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *