Soleo tærter med mango og jordbær

Jeg har det ofte med at lave lækre frugttærter, fordi det er nemt og smager fantastisk. Så denne opskrift er ingen undtagelse. Disse lækre soleotærter lavet på to slags frugtganache, mago og jordbær, er en fantastisk kombination med den sprøde mørdejsbund. Soleo tærterne er nemme at lave flere dage i forvejen, da de skal sætte sig på køl inden servering. Du kan derfor med fordel forberede dem inden dine gæster kommer.

Tærterne er lavet som små tærter, men hvis du ikke ejer små tærteforme, kan de også laves i en stor, som skæres i stykker for gæsterne. Du kan gøre det som du vil.

Tærterne kræver hvid chokolade, mango og jordbær, en skøn kombi hvis det står til mig. Jeg har brugt en hvid chokolade fra Callebaut på 28 %(reklame) som jeg har et skønt samarbejde med! De har massere af skønne chokolader med forskellige procenter. Absolut ynglingschokolade at arbejde med, fordi det bl.a. ikke skal skæres ud men kommer i små chokoladestykker klar til anvendelse. Perfekt til den kommende tid med, forhåbentlig, massere af sol og varme.

Ingredienser til Soleo tærter med mango og jordbær

Sværhedsgrad: Let
Personer: 12-15 tærter

Mørdejsbunde:
  • 100 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g durumel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 1 stort æg
Mangochokolade:
  • 1 blad husblas
  • 100 g mango (evt. fra frost)
  • 2 spsk vand
  • saft fra 1/2 citron
  • 100 g hvid chokolade chokolade (28 % hvid chokolade fra Callebaut)
Jordbærchokolade:
  • 1 blad husblas
  • 100 g jordbær (evt. fra frost)
  • saft fra 1/2 citron
  • 100 g hvid chokolade (28 % hvid chokolade fra Callebaut)

Fremgangsmåde til Soleo tærter med mango og jordbær:

Mørdejsbunde:
  1. Først blandes mel, sukker og smør i en skål og røres til du opnår en smuldret konsistens
  2. Tilsæt herefter æg og rør rundt til dejen netop har samlet sig
  3. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 0,5 cm tykkelse
  4. Beklæd dine tærteforme med mørdej
  5. Mørdejen bages ved 175 grader alm luft i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde
  6. Afkøl de små tærtebunde og lav mango – og jordbærchokoladen
Mango og jordbærchokolade:
  1. Lav mango og jordbær hver for sig, men fremgangmåden er ens
  2. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  3. I to gryder koges gryde koges frugt, vand og citron til frugterne er kogt helt møre. De blendes hverisær til en blød puree
  4. Tilsæt husblas til de de to slags puree
  5. Hak hvid chokolade og kom det i en skål, en for hver portion
  6. Hæld de to frugtpureer over hver sin skål med chokoladen og rør den rundt med en dejskraber
  7. Stavblend det så du får en blank ganache
  8. Hæld skiftevis mango og jordbærchokolade på de afkølede tærtebunde, så du får et flot mønster og træk striber i massen med en tynd nål
  9. Stil dem på kl i 2-3 timer, til de har sat sig Pynt med rød skovsyre og evt. farverige chokoladekugler

Velbekomme!

Soleo tærter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *