Luksus karamelkage med karamelmousse med blondie midte og blank chokoladeganache

En lækker karamelkage fyldt med hvid chokolade og GOLD, karameliseret hvid chokolade fra Callebaut (Reklame). Kagen består af en karamelmousse med blondie midte og en blank chokoladeganache af GOLD og mælkechokolade som pynt udenpå.

Karamelkagen har forskellige steps. Først laves blondiebund og karamelmousse, som skal køle helt ned. Derefter skal disse samles ved en pisket karamelmousse støbt ovenpå blondiebunden. Denne skal køle helt ned, inden den kan befries fra kageplast og pyntes med en lun chokoladeganache, chokoladestykker og karamelkugler.

En rigtig bombe, fyldt med massere af chokolade og smag af karamel. Den friske blondiebund giver et spil til den tunge karamelmousse ved hjælp af de friske solbær. Bær kan pifte enhver kage op, hvis du ønsker lidt frisk til det søde i kagen. Solbær er en af mine favoritter, hvis man vil opnå en intens smag.

Jeg håber du vil give dig i kast med denne luksus karamelkage, som bestemt er hele arbejdet værd! Det er en skøn kage der har en masse dejlige smage i sig. God bagelyst!

Ingredienser til luksus karamelkage:

Sværhedgrad: Mellem til Svær
Antal Personer: 6-8
18 cm springform

Blondiebund:
  • 160 g smør
  • 160 g hvid chokolade fra Callebaut (28 %)
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g mel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g frosne solbær/eller friske (dette ændrer lidt på bagetiden) vendt i en tsk mel
  • 100 g marcipan i små tern
Karamelmousse:
  • 3 husblas
  • 3,5 dl fløde
  • 250 g GOLD chokolade fra Callebaut (Karameliseret Chokolade)
  • 1 nip salt
Chokoladeganache:
  • 1,5 dl fløde
  • 1 tsk glucose sirup
  • 70 g GOLD chokolade (Karameliseret Choklade)
  • 70 g Java 32,6 % (Mælke Chokolade)
Andet:
  • Karamelkugler fra Callebaut
  • Chokoladestykker fra Mona Lisa – Callebaut

Fremgangsmåde til Luksus Karamelkage:

Blondiebund:
  1. Smelt smør i en gryde
  2. Tilsæt chokolade og lad den smelte i det varme, smeltede smør
  3. Pisk en æggesnaps af æg og sukker
  4. I en skål blandes mel og salt
  5. Hæld den smeltede smør og chokolade ned i æggesnapsen, og vend den sammen
  6. TIlsæt mel og salt til blandingen og vend rundt
  7. Vend solbær i mel (dette gør at solbær ikke falder til bunden i kagen under bagetiden)
  8. Til sidst vendes marcipan i
  9. Beklæd en springform på 18 cm med bagepapir
  10. Kom blondiedejen deri
  11. Bag blondiebunden ved 175 grader i 25-30 minutter (så den stadig er lidt ubagt i midten)
Karamelmousse:
  1. Udblød husblas i en skål med vand i 5-10 minutter.
  2. Opvarm fløde i en gryde
  3. Kom GOLD chokolade i en skål
  4. Kom det udblødte husblas i den varme fløde og opløs den heri
  5. Hæld herefter fløden over chokoladen og lad den trække 1 minut
  6. Rør herefter chokoladen sammen med fløden til chokoladen er smeltet
  7. Si chokoladefløden gennem en si over i en pose
  8. Lad chokoladefløden køle helt ned på køl indtil den er 5 grader
  9. Pisk herefter chokoladecremen til luftig
  10. Udstik blondie-bunden, så kanterne netop skæres fra
  11. Placer blondiebunden på et fad og beklæd det med kageplast og en kagering
  12. Fyld karamelmoussen ned på bunden og smør den jævnt ud
  13. Sæt på køl natten over

Chokoladeganache:
  1. Inden chokoladeganachen laves, sættes kagen på frys (hvis du har plads). Dette gør det blot endnu lettere at befri kageplasten fra karamelmoussen.
  2. Kom Chokolade i to skåle med hhv. GOLD og mælkechokolade
  3. I en gryde opvarmes fløde og glucose sirup
  4. Når fløden er varmet til lige under kogepunktet fordeles fløden ligeligt i begge skåle
  5. Opløs chokoladen til en tyndt flydende chokoladefløde
  6. Si evt for chokoladerester, hvis den ikke er helt blank
  7. Gør klar til at hælde chokoladefløden hen over kagen
Pyntning af karamelkage:
  1. Befri kagen fra kageplast
  2. Placer kagen på et glas med et fad under glasset, så overskydende chokoladeganache kan dryppe derned
  3. Hæld skiftevis GOLD og mælkechokolade på kagen, så du opnår et fint mønster
  4. Sæt kagen på køl 5-10 minutter, hvor den kan sætte sig
  5. Placer chokoladestykker på siderne og pynt med karamelkugler
  6. Sæt kagen på køl 1 time, så alt har sat sig, til den skal serveres
  7. Opbevar på køl eller fys ned

Velbekomme!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *