Luksus brownie med ekstra meget chokolade

Brownie

Indlægget indeholder reklame. Er der noget jeg elsker, så er det chokolade! Og jeg er så heldig at have fået etableret et samarbejde med Callebaut. Et belgisk chokoladefirma som laver de lækreste forskellige typer af chokolade. Denne Luksus brownie er fyldt med chokolade på flere måder. En tung brownie med Callebaut chokolade n. 811 54,5% blandet med en hvid chokolade på 28 %. MUMS jeg elsker at kunne bruge forskellige slags chokolader på en opskrift. Udover den lækre brownie er der en blød chokoladecreme på mørk chokolade også kaldet “cremeux”. På toppen er en skal af ren chokolade. Kan man pakke mere chokolade ind i opskriften? Det tror jeg ikke!

Den lækre Luksus brownie kan laves over flere dage, da både brownien og den mørke chokolade cremeux, skal afkøles helt, inden de anvendes. Når alle elementer er afkølet, pyntes brownien med cremeux. Derefter laves chokoladepynten og kagen pyntes med chokolade. Mere chokolade!

Ingredienser til Luksus brownie med ekstra meget chokolade:

Personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Mellem

Brownie:

(20 cm springform)

  • 160 g mørk chokolade (Callebaut, N. 811, 54,5 %)
  • 160 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 tsk salt
  • 60 g hvid chokolade (Callebaut, 28 %)
Mørk chokolade cremeux:
  • 1 æggeblommer
  • 5 g sukker
  • 80 g mørk chokolade (Callebaut 54,5 %)
  • 0,7 dl fløde
  • 0,5 tsk vanilje paste

Chokoladepynt:

  • 100 g mørk chokolade (Callebaut 54,5%)
  • Små chokoladeæg fra Callebaut
  • Gudstøv

Fremgangsmåde til luksus brownie med ekstra meget chokolade:

Brownie:
  1. Smelt chokolade og smør i en gryde
  2. I en skål piskes sukker og æg til en luftig æggesnaps
  3. Bland den smeltede chokoladesmør i æggesnapsen og vend rundt til en chokoladeæggesnaps
  4. I en skål blandes mel, vaniljesukker og salt, som vendes i æggesnapsen
  5. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld dejen her (undlad at smøre siderne på springformen, da du gerne vil have at brownien hæver op af siderne
  6. Bag brownien ved 180 grader i 25-30 minutter
  7. Stil herefter brownien på køl til den skal pyntes med cremeux og chokolade
Mørk Chokolade Cremeux:
  1. Kom den mørke chokolade i en skål
  2. I en anden skål røres æggeblommer, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er nogenlunde opløst
  3. I en gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  4. Når fløden er varmet op hældes den over æggeblommerne og røres rundt
  5. Æg og flødemassen hældes tilbage i gryden igen og varmes op til 83 grader under konstant omrøring
  6. Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si
  7. Hæld æg og flødemassen over den mørke chokolade og rør med en dejskraber i midten til chokoladen er rørt ud
  8. Sæt på køl til den her helt kold
  9. Når den skal sprøjtes, tages den ud, og kommes på en sprøjtepose med ønsket tyl
Chokoladepynt:
  1. Kom chokoladen i en skål, der kan tåle mikroovn
  2. Smelt chokoladen til maks 31-32 grader til den smelter, og rør indimellem
  3. Fordel chokoladen på et stykke plastik og lad chokoladen sætte sig lidt
  4. Udstik en cirkel på størrelse med kagen – evt. med en kagering
  5. Lad chokoladen størkne helt
  6. Opvarm små udstikkere eller små tyller i kogende vand – tør det vandet af dem og udstik små cirkler i chokoladen
  7. Gentag til du er tilfreds

Pynt:

  1. Sprøjt små dutter af chokolade cremeux
  2. Placer chokoladepynten ovenpå og drys evt. med guldstøv
  3. Server med det samme eller opbevar på køl til servering – Skal gerne tages ud 15 minutter før den skal skæres

Er du vild med denne luksus brownie, så kan du måske også lide denne:  brownie-med-karamelchokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *