Chokolademuffins med skovbærcreme

Chokolade muffins med skovbærcereme

Disse lækre chokolademuffins med skovbærcreme er bagt i nogle vildt lækre og store silikoneforme, som har en fin højde. Hvis du ikke ejer forme som disse, kan du nemt bruge nogle almindelige forme, men du vil formentlig få dobbelt så mange. I en chokolademuffins er der nærmest til 2 personer (medmindre du virkelig er sulten).

Skovbærcremen, som er fyldt med god hvid chokolade, kan med fordel laves flere dage i forvejen. Det vigtigste for skovbærcremen er at den her HELT kold, når den skal piskes op, lige inden de lækre chokolademuffins skal pyntes. Pynt de lækre chokolademuffins med skovbærcreme med friske bær eller andet pynt du har i skufferne. Kun fantasien sætter grænser!

Ingredienser til chokolademuffins med skovbærcreme:

Personer: 8 store chokolademuffins med skovbærcreme
Sværhedsgrad: Let

Skovbærcreme:
  • 3 blade husblas
  • 2 dl fløde
  • 1 dl skovbær/grenadine sirup (Kan købes i normal – Teisseire)
  • 200 g hvid chokolade
  • 1/2 dl fløde til at piske sammen med cremen efter
  • Skal fra 1 lime (blandes i når cremen piskes op)
Chokolademuffins:
  • 300 g sukker
  • 6 æg
  • 2 tsk vanilje
  • 100 g smør
  • 200 g mel
  • 80 g kakao
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 150 g hakket chokolade
Andet:
  • Friske bær
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til chokolademuffins med skovbærcreme:

Skovbærcreme:
  1. I en skål udblødes husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. I en gryde varmes fløde og skovbærsirup op (1/2 dl udover de 2 dl fløde gemmes til senere)
  3. Den hvide chokolade hakkes og kommes i en skål
  4. Når fløden er varmet op, kommes den udblødte husblas i og røres ud
  5. Hæld derefter fløden over den hvide chokolade, så den smelter
  6. Brug en dejskraber og rør chokoladen sammen med det varme
  7. Kom husholdningsfilm ned på chokoladefløden, så der ikke danner kondens (vand) på undersiden af filmen
  8. Sæt chokoladefløden på køl til den har sat sig, og har opnået ca. 5 grader. Det er vigtigt at den er helt kold, da den ellers vil skille, når den bliver piskes
Chokolademuffins:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg, vanilje og sukker
  2. Smelt smør og vend det i æggesnapsen
  3. Bland alt det tørre i en skål og vend det sammen med æggesnapsen
  4. Hak chokoladen i små tern og vend det i dejen
  5. Spray dine silikoneforme med olie
  6. Fyld formene næsten helt op
  7. Bag de lækre chokolademuffins ved 185 grader i 15-20 minutter, til dejen netop ikke hænger fast på en nål
  8. Afkøl før de pyntes
Pynt og creme:
  1. Pisk chokoladefløden til en lækker luftig skovbærcreme. Dette tager ca. et par minutter. OBS på ikke at piske for meget, da cremen ellers vil skille.
  2. I en anden skål piskes en let flødeskum
  3. Flødeskum og skovbærcremen vendes forsigtigt sammen uden at piske alt luften ud
  4. Kom skovbærcremen i en sprøjtepose med ønsket tyl
  5. Sprøjt toppe af skovbærcreme på dine chokolademuffins
  6. Pynt med friske bær og server med det samme

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *