Squashkage med citron cheesecakemousse og cremeux

Squashkage

Denne squashkage med citron cheesecakemousse og hvid chokolade cremeux er en luksus udgave mellem en squashkage og en cheesecake. Squashkagen er lagt i lag af citroncheesecake, hvilket giver en friskhed til squashkagen. Normalt er en squashkage fyldt med kanel, men denne squashkage er krydret med citronskal, så den fremstår mere sommerlig og frisk.

Jeg var på besøg hos Cafe Glad i Aarhus, og du havde lavet de mest lækre squashmuffins, og de smagte nemlig til at være uden kanel, og tænkte derfor at jeg måtte prøve at gøre dem efter. De var så lækre! Og på den baggrund opstod denne lækre squashkage med citron cheesecakemousse.

Ingredienser til squashkage med citron cheesecakemousse og hvid chokolade cremeeux:

Personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Mellem/svær
20 cm springform

Squashkage:
  • 4 æg
  • 120 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl olie
  • 100 g mel
  • 1/8 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • Skal fra 1 øko citron
  • 200 g squash (mellem squash)
Hvid chokolade cremeux:
  • 145 g hvid chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 10 g sukker
  • 1,5 dl fløde
  • 0,5 tsk vanilje paste
Citron cheesecakemousse
  • 4 blad husblas
  • 1/2 dl citronsaft
  • 75 g sukker
  • 4 dl fløde
  • 200 g flødeost
  • Fintrevet skal fra 1/2 citron
Andet:
  • Chokoladepynt
  • Grøn skovsyre
  • Chokolade kugler

Fremgangsmåde til squashkage med citron cheesecakemousse og cremeux:

Squashkage:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker
  2. Vend solsikkeolie i æggesnapsen, når den er pisket godt lys og luftig
  3. I en skål blandes mel, salt og bagepulver
  4. Si det tørre i æggesnapsen
  5. Riv citronskal i dejen
  6. Vend til sidst revet squash i dejen
  7. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden
  8. Hæld squashkagedejen i springformen
  9. Bag squashkagen ved 180 grader alm. ovn i 30-35 minutter
Hvid chokolade cremeux:
  1. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål
  2. I en skål røres æggeblommer, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er nogenlunde opløst
  3. I en gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  4. Når fløden er varmet op hældes den over æggeblommerne og røres rundt
  5. Æg og flødemassen hældes tilbage i gryden igen og varmes op til 83 grader under konstant omrøring
  6. Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si
  7. Hæld æg og flødemassen over den hvide chokolade og rør med en dejskraber i midten til chokoladen er rørt ud
  8. Slut af med at stavblende chokoladecremeuxen blød og blank og sæt den på køl natten over eller til den er kølet helt ned og tyknet
Citron Cheesecakemousse:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand
  2. I en gryde varmes citronsaft og sukker til sukkeret er smeltet og det er lige under kogepunktet
  3. Vrid husblas for vand og kom det ned i citronsaften
  4. Lad citronsaften afkøle til det er ca. 35 grader
  5. Pisk fløden til en let skum og vend en smule i den afkølede citronsaft
  6. Gentag et par gange, så citronsaften bliver kølet yderligere ned, før det vendes med resten af fløden
  7. Pisk flødeosten cremet i en anden skål
  8. Vend fløde/citronmassen ned i flødeosten og gør klar til at samle kagen
Samling og pyntning af kagen:
  1. Flæk squashkagen på midten
  2. Placer den på et kagefad og kom en kagering omkring og beklæd indersiden med kageplast, så dette nemt kan fjernes fra den færdige kage
  3. Halver citron cheesecakemoussen og kom halvdelen på bunden
  4. Kom toppen af squashkagen ovenpå moussen og fordel resten af moussen i et jævnt lag (Sørg for at det er smurt jævnt ud)
  5. Sæt kagen på køl 4-5 timer, eller natten over, til den har sat sig (TIP: Hvis du har plads i din fryser, kan du lade den afkøle der til den er let frossent, så kan du lettere befri kagen fra kageplasten)
  6. Når kagen har sat sig pyntes kagen
  7. Kom cremeux på en sprøjtepose med ønsket tyl og sprøjt små duter af cremeux
  8. Pynt med ønsket pynt!
  9. Server med det samme

Velbekomme!

Har du en svaghed for squashkage lige som jeg, så skal du prøve denne lækre squashkage chokolademousse. Eller denne lækre squashkage med cremecheese frosting.



One thought on “Squashkage med citron cheesecakemousse og cremeux

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *