Mango og passions forårstærte

Mango og passions forårstærte

Foråret er på vej og det kræver lidt lettere kager med en frisk smag. Denne lækre mango og passions forårstærte er super nem at lave og kan nemt opbevares på køl i et par dage inden servering. Tærten er pyntet med en hvid chokolade Cremeux, som nemt kan laves et par dage før. Den skal køle helt ned, før den kan sprøjtes ud på tærten. Tærtebunden og mango og passions ganachen kan laves på samme dag.

Jeg elsker mango og passion og kan spise denne tærte hver dag, hvis det ellers var sundt. Meeen den er jo fyldt med en masse gode sager som smør og sukker. Tærten er perfekt til påskefrokosten hvis der skal køres påske farvetema.

Jeg har desuden brugt forskellige størrelse forme til tærterne, men du kan selvfølgelig også nøjes med at bruge en størrelse tærteform.

Her er opskriften på mango og passions forårstærte:

Ingredienser til mango og passions forårstærte:

Personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Let
Forskellige størrelser af kageringe, tærteringe (1×20 cm, 3x 6 cm 1x 4 cm)

Hvid chokolade cremeux:
  • 70 g hvid chokolade
  • 1 æggeblommer
  • 5 g sukker
  • 0,75 dl fløde
  • 0,5 tsk vanilje paste
Mørdej:
  • 100 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g durumel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 1 stort æg
Mango og passions ganache:
  • 2 blade husblas
  • 100 g mangostykker
  • 100 g passionsirup (den passionssirup man kan købe i normal)
  • 1/2 dl citronsaft
  • 175 g hvid chokolade

Fremgangsmåde til mango og passions forårstærte:

Hvid chokolade cremeux:
  1. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål
  2.  I en skål røres æggeblommer, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er nogenlunde opløst
  3. I en gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  4. Når fløden er varmet op hældes den over æggeblommerne og røres rundt
  5. Æg og flødemassen hældes tilbage i gryden igen og varmes op til 83 grader under konstant omrøring
  6. Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si
  7. Hæld æg og flødemassen over den hvide chokolade og rør med en dejskraber i midten til chokoladen er rørt ud
  8. Slut af med at stavblende din cremeux blød og blank og sæt den på køl natten over eller til den er kølet helt  ned og tyknet
Mørdej:
  1. Først blandes mel, sukker og smør i en skål og røres til du opnår en smuldret konsistens
  2. Tilsæt herefter æg og rør rundt til dejen netop har samlet sig
  3. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 0,5 cm tykkelse
  4. Beklæd dine tærteforme med mørdej og udstik et stykke midt i kagen, hvis du ønsker et hul midt i kagen. Lad udstikkeren sidde og beklæd siderne med dej.
  5. Mørdejen bages ved 175 grader alm luft i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde
Mango og passions ganache:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. I en gryde koges mango, passionssirup og citron til mangoerne er kogt møre. De blendes til en blød puree
  3. Tilsæt husblas til puree
  4. Hak hvid chokolade og kom det i en skål
  5. Hæld mango/passions pureen over chokoladen og rør den rundt med en dejskraber
  6. Stavblend det så du får en blank ganache
  7. Hæld mango og passions ganache på de afkølede tærtebunde og stil dem på kl i 2-3 timer, til de har sat sig
Pynt:
  1. Kom din cremeux på en sprøjtepose med en tyl
  2. Pynt med hvid chokolade cremeux, sukkerperler og grøn skovsyre
  3. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *