Hvid chokoladetærte med pære og basilikum

Hvid chokoladetærte med pære og basilikum

Nu får du en opskrift, du måske ikke har set før. Basilikum i det søde køkken tænker du? Måske det lyder mærkeligt, men basilikum kan sagtens bruges i det søde køkken. Her har jeg lavet en hvid chokoladetærte med pære og basilikum. Den friske basilikum giver en anden kontrast til den søde hvide chokolade. Basilikum kan bruges i kompot. Ja det er rigtig nok! Tærten er lavet på en sprød mørdejsbund toppet med en pæregrød blandet med hvid chokolade. Ene gode sager, ikke? Måske du skal prøve opskriften? Hvis du tænker at basilikum ikke hører hjemme, smager pæretærten også vildt godt i sig selv, men jeg synes du skal prøve det. God bagelyst!

Ingredienser til hvid chokoladetærte med pære og basilikum:

(8-10 personer)

Tærtebund:

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 200 g koldt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 æg

Hvid chokoladefyld med pære og basilikum: 

  • 2 husblas
  • 300 g pærer
  • 1 stor lime, saften herfra
  • 170 g hvid chokolade
  • 10 blade basilikum

Andet:

  • Guldstøv
  • Hvid chokolade
  • Friske basilikumblade

Fremgansmåde til hvid chokoladetærte med pære og basilikum:

Tærtebund:

  1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og smør i tern i en skål
  2. Rør rundt til ingrediensrene er samlet til en smuldret masse
  3. Tilsæt slutteligt æg og bland til en blød og ens dej
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og kom den på køl i 10-15 minutter
  5. Efter køl beklædes den ønskede tærteform med mørdej
  6. Bag tærtebunden ved 200 grader alm luft i 15-18 minutter – til gylden
  7. Afkøl tærtebunden og lav fyldet imens

Hvid chokoladefyld med pære og basilikum: 

  1. Udblød husblas i en skål med rigeligt vand ca. 15
  2. I en gryde koges pærer, sukker og limesaft til en pæregrød
  3. Blend eventuelt de største klumper af pære
  4. Vrid udblødt husblas og kom det i pæregrøden
  5. Hak den hvide chokolade, og kom det i en skål
  6. Hæld pæregrøden over den hvide chokolade og vend rundt med en dejskraber
  7. Tilsæt basilikumblade og stavblend chokoladefyldet til basilikum er blendet sammen med fyldet
  8. Til sidst hældes chokoladefyldet i tærtebunden
  9. Sæt chokoladetærten på køl i 3-4 timer, til den har sat sig, inden den skæres ud

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *