Sprøde karamelsnitter

Sprøde-karamelsnitter

En ingrediens jeg ikke kan stå for er en hjemmelavet karamel. Hvem kan ikke også lide karamel? Disse små lækre snitter er fyldt med en god karamel, lavet på hvid chokolade. En lille snitte der er perfekte til den pludselige gæst. Snitterne er super nemme at lave og kan nemt opbevares på køl et par timer før de skal spises. Karamellen kan ligeledes laves flere dage før, hvis du vil være i god tid. Så er det bare at samle snitterne med fyldt karamel og servere dem. Velbekomme!

Ingredienser til sprøde karamelsnitter:

(ca. 25 stk i 5-6 cm ring)

Karamel:

  • 80 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 240 g hvid chokolade
  • 1 nip salt

Mørdej:

  • 300 g mel
  • 200 g koldt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 æg

Andet:

Fremgangsmåde til sprøde karamelsnitter:

Karamel:

  1. I en gryde smeltes sukker ved lav varme ( en høj gryde) – lad helst vær med at røre i det, men lad det blot smelte langsomt
  2. I en anden gryde opvarmes fløden
  3. Imens hakkes den hvide chokolade og kommes i en skål
  4. Når sukkeret er smeltet, hældes den varme fløde over sukkeret af flere omgange under omrøring
  5. Rør rundt i karamellen, her bruser den op, hvorfor en lidt større gryde er fordelagtig
  6. Tilsæt salt og rør rundt
  7. Hæld herefter karamellen over den hvide hakkede chokolade
  8. Rør langsomt rundt med en dejskraber i bunden af massen indtil en tyktflydende karamel
  9. Lad karamellen køle af på køl i 3-4 timer
  10. Imens laves bundene af mørdej

Mørdej:

  1. Bland mel, flormelis og vaniljepasta
  2. Tilsæt koldt smør i tern og rør rundt til en smuldret masse
  3. Til sidst tilføjes ægget, der røres rundt indtil mørdejen netop har samlet sig
  4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 0,5 cm tykkelse
  5. Kom mørdejen på køl i 10-15 minutter
  6. Udstik herefter med ønskede ringe (jeg brugte 5-6 cm ringe og en mindre i midten)
  7. Bag mørdejen ved 200 grader i 8-10 minutter til gyldne
  8. Afkøl inden samling

Samling af snitter:

  1. Når karamellen er kølet af tages den ud fra køl og bliver let tempereret igen, så den kan sprøjtes ud
  2. Kom kramellen på sprøjtepose med en rund tyl
  3. Sprøjt karamel ud på en ring og placer endnu en ovenpå
  4. Pynt med karamelkugler og guldstøv

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *